L’onigiri (o
omusubi com també se li diu) és bàsicament un snack o un alternativa a l’entrepà
saludable al Japó. És bàsicament una bola d’arròs amb forma triangular amb l’ingredient
que més vos agrade. Los més populars són fets amb pruna fermentada (umeboshi) o
bé amb tonyina i maionesa (tsunamayo).
Ingredients:
1 tassa arròs
japonès de gra curt
10 shitake
5C panís
cuit
1 boseta
furikake de nori i sèsam (condiment sec per a l’arròs)
Oli d’auliva
Preparació:
Bullim l’arròs
a la manera japonesa. Primer lo rentem bé i quan l’aigua ja no surtigue blanca
lo posem a coure amb el doble d’aigua, és a dir, 2 tasses.
Quan estigue
cuit l’estenem bé i lo dixem gelar.
Netegem los
shitake i los posem a una paella en un xorro d’oli. Los saltegem 1 minut.
Afegim lo panís i saltegem un parell de minuts més.
Barregem l’arròs
amb lo panís i los shitakes. També li afegim lo furikake. Una vegada ben
barrejat anem donar-los hi forma als onigiris.
Servim per a
menjar o bé lo emboliquem de forma individual o posem en carmanyoles per a
emportar a la feina.
Itadakimasu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada