22/11/19

Onigiri de shitake i panís *Japó


L’onigiri (o omusubi com també se li diu) és bàsicament un snack o un alternativa a l’entrepà saludable al Japó. És bàsicament una bola d’arròs amb forma triangular amb l’ingredient que més vos agrade. Los més populars són fets amb pruna fermentada (umeboshi) o bé amb tonyina i maionesa (tsunamayo).

Ingredients:
1 tassa arròs japonès de gra curt
10 shitake
5C panís cuit
1 boseta furikake de nori i sèsam (condiment sec per a l’arròs)
Oli d’auliva

Preparació:
Bullim l’arròs a la manera japonesa. Primer lo rentem bé i quan l’aigua ja no surtigue blanca lo posem a coure amb el doble d’aigua, és a dir, 2 tasses.
Quan estigue cuit l’estenem bé i lo dixem gelar.


Netegem los shitake i los posem a una paella en un xorro d’oli. Los saltegem 1 minut. Afegim lo panís i saltegem un parell de minuts més.


Barregem l’arròs amb lo panís i los shitakes. També li afegim lo furikake. Una vegada ben barrejat anem donar-los hi forma als onigiris.


Servim per a menjar o bé lo emboliquem de forma individual o posem en carmanyoles per a emportar a la feina.


Itadakimasu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada