I toca
recepta italiana de la mà de Maggie i el seu repte CRI. Avui mon anem a la
regió de Friuli- Venezia Giulia amb aquest plat d’abadejo. Es pot fer de dues
maneres, amb pataques o sense, així que per tal de fer un plat més complet i
que ens servís de minjada, jo l’he fet amb pataques.
Ingredienti:
1’2kg di
baccalà
60g di burro
(jo ho he canviat per oli d’auliva)
80g di
pangrattato (he utilitzat pa sense gluten)
2 bicchieri
di panna liquida (ho he substituït per crema vegetal)
3 acciughe
sotto sale
2 cucchiai
di prezzemolo tritao
Pepe di
mulinelo
3 patate
Preparació:
Posem l’abadejo
a remulla mínim 12h ans de fer el plat i li canvien unes tres vegades l’aigua
per tal de dessalar-lo.
Una vegada
dessalat, lo desmollem bé i l’escaldem.
Pelem les
pataques i les tallem a làmines ben fines.
Saltegem lo
pa ratllat en una miqueta d’oli.
Trinxem les
anxoves. Jo les he barrejat amb una mica d’oli.
A la safata
que anem a utilitzar li tirem un bon xorro d’oli i posem la primera capa de
pataques. Anem fent capes: pataques, abadejo, pa anxoves, julivert (no feu com
jo que me’l vaig dixar!), crema vegetal i pebre, i aneu repetint fins que
arribeu al final que acabeu de cobrir amb la crema vegetal i pa ratllat.
Ho coem al
forn a 180º 30 minuts.
Una vegada
fet, ja podem servir les porcions.
Queda com un
pastís molt fi que a casa ha agradat molt. Ja me contareu!
t'ha quedat bonissim!!!
ResponEliminaPetonets reina
Rosa
Yo también preferí hacer la versión con patatas y queda un plato de lo más completo y rico, me alegra que os haya gustado! Muchas gracias por participar! Besitos
ResponEliminaHola Cristina. Vaig estar a punto d'utilitzar crema vegetal, però tenia llet evaporada oberta.
ResponEliminaLa versió amb creïbles, m'encanta, jo no puc menjar molta quantitat i per això l'he posada a banda.
Gràcies per passar-te.
😘