La cuina asiàtica m’encanta, i poder provar los seus plats
“in situ” és un plaer. Visitar mercats, botigues, paradetes de carrer... és una
explosió per a tots los sentits.
Avui vos porto una xicoteta mostra de la cuina vietnamita
que vam poder tastar. És una cuina tant amplia i variada amb producte local i
fresc que no mos importaria tornar a repetir lo viatge per continuar gaudint-la
i descobrir nous sabors.
Al Vietnam hi ha una cultura de menjar al carrer, a totes
hores podreu trobar menjar i quan acaben la jornada laboral les voreres s’omplen
de tauletes i cadiretes amb gent que va a fer un àpat. Menjar fora de casa és
una opció econòmica per la qual molts opten, sobretot a les grans ciutats.
Voreu plats més senzills i d’altres una mica més elaborats,
depenent d’on estàvem podíem optar per un tipus de cuina o altre, i les nostre
minjades van oscil·lar des de 1’5 a 5 euros per persona, beguda a banda.
També és una cuina que s’adapta a molts paladars i és fàcil trobar
alternatives vegetarianes i veganes.
Segur que aquells que heu anat podeu dir que lo plat
estrella per excel·lència és el Pho. Brou amb fideus, herbes i l’opció
escollida: ternera, pollastre, veggie... hi ha restaurants que estan
especialitzats i preparen un tipus de pho solament com a plat únic. Molta gent comencen lo dia amb un bon plat de pho.
Pho vegetal amb xampinyons. Sempre se servix acompanyat d'herbes fresques.
Pho vegetal amb tofu i xampinyons.
Pho de ternera.
Com qualsevol país asiàtic, los fideus (sobretot d’arròs) i sopes estan
a l’ordre del dia i sempre són una bona opció.
Una cosa que mos va sorprendre, va ser trobar galeres. Això
sí, cuinades molt diferent de com ho fem natros. Per començar sempre les treien
pelades, son una mica més grans que les nostres, però no tant gustoses.
Vam provar una sopa de fideus amb galeres, verdures i tofu.
I uns fideus saltats amb galeres i verdures.
Hi ha també un tipus de fideus “Cao Láu” que només es fan a
la regió de vora la ciutat de Hoi Han, així que quan vam anar allí, los havíem
de tastar. En aquest cas eren “Cao Láu Xào” (fideus saltats amb calamar).
Un punt a favor també de la cultura gastronòmica és que els
menjars no solen estar massa condimentats, s’agraix poder tastar i gaudir de
la frescor de les seves herbes i poder triar quina salsa o condiment vols
afegir al teu plat.
Per beure, si vos agrada la cervesa podreu provar-ne de
molts tipus, inclús hi ha zones on cada bar fa la seva pròpia cada dia i un pot
prendre’s una canya ben fresqueta pel que seria l’equivalent a 15 o 20 cèntims.
Tampoc vos heu d’oblidar del seu famós cafè. Però no lo
demaneu si tenir pressa, ja que te’l servixen a la manera tradicional amb un
filtre metàl·lic i va fent-se poc a poc.
També és interessant provar el seu cafè amb ou que és
simplement un cafè amb les clares muntades a punt de neu, la qual cosa dóna al cafè
una textura similar a un capuccino.
I sinó sou de cafè teniu múltiples infusions i tes, com
aquesta que es diu “dua” i ens van dir que tenia propietats desintoxicants.
Per als més valents, teniu licors d’arròs amb ginseng o bé
licors d’arròs amb serps. Quin preferiu?
I fins aquí lo tastet d’avui, en breu un atre post per
contar una miqueta més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada