3/6/19

Patacùc (cresc’taiat) *Itàlia



I tornem al repte CRI de El cajón desastre de Maggie! M’encanta fer pasta i anar experimentant. La recepta d’avui és típica de Marche i que la salsa de la recepta original està feta amb un sofregit de salsitxa i llard però que jo he fet la meua versió vegetariana. Un plat únic complet que podem acompanyar d’una amanida verda.

Ingredienti:
(per 6 persone)
300g farina bianca (jo he utilitzat espelta integral)
300g farina gialla
6 uova
Sale
Per il condimento:
18 xampinyons
1 ceba grossa
6 tomaques (o lo seu equivalent en tomaca de conserva casolana)
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
½ pesteta

Preparació:
Fem la massa per a la pasta tot barrejant los ingredients i fent una bola grossa.


Després l’aplanem bé amb lo corró i ho tallem a tires. Seguidament fem rombes de 3-4 cm. 



Ho anem posant a una safata amb una mica de semolina per tal de que no s’apeguen.


Pelem i trinxem la ceba. La posem a una paella en un bon xorro d’oli i la pesteta  i sofregim.
Netegem bé los xampinyons i los trinxem. Amb Magimix, ho fem al processador d’aliment gran uns 20-30 segons. A continuació ho afegim al sofregit i salpebrem.


Tallem la tomaca a trossos i l’afegim al sofregit. Corregim de sal si és necessari. Coem a foc lent per a que vaigue reduint.


Posem aigua a bullir amb una mica de sal i quan estigue bullint tirem la pasta. Quan comence a flotar anem retirant aquella pasta  perquè voldrà dir que ja està cuita.


Ho anem posant a una safata amb un xorro d’oli per a que la pasta no s’apegue entre ella.


Barregem la pasta en lo sofregit i servim acabat de fer.





2 comentaris:

  1. Me encanta tu versión y me encanta que te haya gustado! Ya se que cuando hay pasta de por medio tu no fallas jejejejeje Bien rica que te ha quedado! Gracias por participar bonita!

    ResponElimina
  2. Cristina yo salivo con cada receta y más estas delicias de pasta caseras, un placer es ver la versión vegetariana u decir quiero un platico lleno O_O, que rica te ha quedado, besitos!!

    ResponElimina