5/6/19

Amanida de primentons “preñaos”



I com cada principi de mes, toca un nou chef, aquesta vegada nacional: David de Jorge. Gràcies a Cooking The Chef descobrim grans cuiners d’arreu.


La recepta d’avui és la meua versió de la original que podeu vore a aquest vídeo. Fresqueta i bona, a casa l’hem gaudit, ja direu si la proveu de fer!

Ingredients:
10 primentons del piquillo
300g tonyina
3 escalunyes
3C iogurt ametlla
1C maionesa
10 aulives verdes sense pinyol
8 pestetes en vinagre
Oli d’auliva
1 llimona
400g bajoques
2 o 3 tomaques pera
Per a la salsa:
Pebre negre
Sal
2C iogurt d’ametlla
Pell de llimona ratllada
Oli d’auliva


Preparació:
Netegem les bajoques i les tallem a la mida que volem. Les escaldem amb aigua al gust. A  mi m’agrada que queden cruixents.
Escorrem bé la tonyina i la desfem amb les mans.


Escorrem els pestetes i les aulives si ho tallem a rodanxes.
Pelem i trinxem dues escalunyes. L’altra la tallem a tires i reservem.
Barregem la tonyina, lo iogurt d’ametlla, la maionesa, les pestetes, les aulives, lo suc de la llimona, les escalunyes trinxades i l’oli.


Farcim los piquillos.


Fem la salsa barrejant tots los ingredients.


Netegem les tomaques i les tallem a trossets.
Posem una capa de bajoques, les tomaques, los primentons farcits i la escalunya a trossets. Servim acompanyada de la salsa.



Una vegada al plat, i barrejat amb la salsa és un plat fresquet d’allò més bo. Ho podem preparar lo dia ans i muntar-ho un moment abans de servir.




4 comentaris:

  1. Un plat ben fresquet per a les calors que ens venen, i ademés és ideal per deixar-lo preparat amb antelació, són perfectes!
    un petonet!

    ResponElimina
  2. Más completa no puede ser esta receta. Habrá que probarla. Me ha gustado muchísimo tu elección. Besos.

    ResponElimina
  3. Lo de pimientos "preñaos" me ha conquistado, solo se le ocurre a David de Jorge!
    Y que decir de la receta, que me ha flipado!!! Besos

    ResponElimina
  4. Me ha gustado mucho una receta de pimientos del piquillo rellenos que no son los tradicionales. Con tu permiso me la guardo
    Un beso

    ResponElimina