I com cada
principi de mes, toca un nou chef, aquesta vegada nacional: David de
Jorge. Gràcies a Cooking The Chef descobrim grans cuiners d’arreu.
La recepta d’avui
és la meua versió de la original que podeu vore a aquest vídeo. Fresqueta i
bona, a casa l’hem gaudit, ja direu si la proveu de fer!
Ingredients:
10 primentons
del piquillo
300g tonyina
3 escalunyes
3C iogurt
ametlla
1C maionesa
10 aulives
verdes sense pinyol
8 pestetes
en vinagre
Oli d’auliva
1 llimona
400g
bajoques
2 o 3
tomaques pera
Per a la
salsa:
Pebre negre
Sal
2C iogurt d’ametlla
Pell de
llimona ratllada
Oli d’auliva
Preparació:
Netegem les
bajoques i les tallem a la mida que volem. Les escaldem amb aigua al gust.
A mi m’agrada que queden cruixents.
Escorrem bé
la tonyina i la desfem amb les mans.
Escorrem els
pestetes i les aulives si ho tallem a rodanxes.
Pelem i
trinxem dues escalunyes. L’altra la tallem a tires i reservem.
Barregem la tonyina,
lo iogurt d’ametlla, la maionesa, les pestetes, les aulives, lo suc de la
llimona, les escalunyes trinxades i l’oli.
Farcim los
piquillos.
Fem la salsa
barrejant tots los ingredients.
Netegem les
tomaques i les tallem a trossets.
Posem una
capa de bajoques, les tomaques, los primentons farcits i la escalunya a
trossets. Servim acompanyada de la salsa.
Una vegada
al plat, i barrejat amb la salsa és un plat fresquet d’allò més bo. Ho podem
preparar lo dia ans i muntar-ho un moment abans de servir.
Un plat ben fresquet per a les calors que ens venen, i ademés és ideal per deixar-lo preparat amb antelació, són perfectes!
ResponEliminaun petonet!
Más completa no puede ser esta receta. Habrá que probarla. Me ha gustado muchísimo tu elección. Besos.
ResponEliminaLo de pimientos "preñaos" me ha conquistado, solo se le ocurre a David de Jorge!
ResponEliminaY que decir de la receta, que me ha flipado!!! Besos
Me ha gustado mucho una receta de pimientos del piquillo rellenos que no son los tradicionales. Con tu permiso me la guardo
ResponEliminaUn beso