7/3/19

Un llibre, una recepta (15). Pa jalá



Un nom amb doble sentit però amb molta raó, si proveu un trosset d’aquest pa dolç, no podreu parar de minjar-ne.


Lo llibre que vos porto aquest mes és una delícia. A banda d’unes receptes que enamoren, la maquetació i fotografia són molt xules. Un llibre molt visual carregat de receptes a l’abast de tothom: La cocina del bosque de Erin Gleeson.


Ans de posar-mos afer lo pa, nem a vore quines receptes s’han animat a fer aquest mes.

Albert ha preparat uns Espàrrecs en espirals, una recepta senzilla i boníssima que han gaudit també los menuts de casa.


Estela ha fet una Amanida de taronja i alvocat, fantàstica ara que és temporada de taronges. L’ha acompanyat d’unes llavoretes (de carbassa, de llinassa, de sèsam, pinyons, pipes) i ruca.


Imma ha cuinat unes Tomaques farcides de moniato que fan entrar gana.



I ara toca lo pa jalá!

Ingredients:
1C llevadura
180ml aigua filtrada templada
75g sucre moré compacte
2C mel de romer de Ramón
1 ou (+ un altre per pintar)
1c sal
60ml oli d’auliva
Farina de força (la que entre)
Sèsam

Preparació:
Barregem la llevadura amb l’aigua templada i la dixem reposar uns 5 minuts o fins que comencen a formar-se bombolles.
Barregem lo sucre, la mel, l’ou, la sal i l’oli. Després afegim la llevadura i remenem bé.
Afegim la farina i anem amassant amb les mans. Anirem afegint segons necessitat de la massa. No ens ha de quedar enganxosa, però tampoc dura. Una vegada tindrem la massa, farem una bola i l aposarem a un bol coberta amb un drap de cuina un lloc calent i dixarem reposar de 3 a 5 hores.

Amb Magimix:
Afegim lo sucre, la mel, l’ou, la sal i l’oli. També la llevadura. Programar PAN/BRIOCHE.



Al minut s’aturarà i afegirem la farina (3 o 4 tasses). Continuar el programa fins que acabe d’amassar. Si veiem que falta més farina, aturem, afegim i reprenem programa.
Una vegada acabe la dixem reposar a dintre unes 3-5 hores per a que se mantingue calenta i puge.


Quan la massa haigue doblat o fins i tot triplicat lo seu volum, està preparada. L’agafarem i farem 4 boletes iguales. Amb les boles farem xurros i farem una trena.



Pintarem la trena amb ou i a sobre hi repartirem les llavors de sèsam.


Ho dixarem reposar de 30 a 60 minuts.
Després ho courem al forn a 180º uns 25-30 minuts depenent del vostre forn.


Dixem gelar damunt d’una reixa i ja podreu gaudir del vostre pa jalá.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada