Un nom amb
doble sentit però amb molta raó, si proveu un trosset d’aquest pa dolç, no
podreu parar de minjar-ne.
Lo llibre
que vos porto aquest mes és una delícia. A banda d’unes receptes que enamoren,
la maquetació i fotografia són molt xules. Un llibre molt visual carregat de
receptes a l’abast de tothom: La
cocina del bosque de Erin Gleeson.
Ans de
posar-mos afer lo pa, nem a vore quines receptes s’han animat a fer aquest mes.
Albert ha
preparat uns Espàrrecs en espirals, una recepta senzilla i boníssima que
han gaudit també los menuts de casa.
Estela ha
fet una Amanida de taronja i alvocat, fantàstica ara que és temporada de
taronges. L’ha acompanyat d’unes llavoretes (de carbassa, de llinassa, de sèsam, pinyons, pipes)
i ruca.
Imma ha
cuinat unes Tomaques farcides de moniato que fan entrar gana.
I ara toca lo pa jalá!
Ingredients:
1C llevadura
180ml aigua
filtrada templada
75g sucre
moré compacte
2C mel de
romer de Ramón
1 ou (+ un
altre per pintar)
1c sal
60ml oli d’auliva
Farina de
força (la que entre)
Sèsam
Preparació:
Barregem la
llevadura amb l’aigua templada i la dixem reposar uns 5 minuts o fins que
comencen a formar-se bombolles.
Barregem lo
sucre, la mel, l’ou, la sal i l’oli. Després afegim la llevadura i remenem bé.
Afegim la
farina i anem amassant amb les mans. Anirem afegint segons necessitat de la
massa. No ens ha de quedar enganxosa, però tampoc dura. Una vegada tindrem la
massa, farem una bola i l aposarem a un bol coberta amb un drap de cuina un
lloc calent i dixarem reposar de 3 a 5 hores.
Amb Magimix:
Afegim lo
sucre, la mel, l’ou, la sal i l’oli. També la llevadura. Programar PAN/BRIOCHE.
Al minut s’aturarà
i afegirem la farina (3 o 4 tasses). Continuar el programa fins que acabe d’amassar.
Si veiem que falta més farina, aturem, afegim i reprenem programa.
Una vegada
acabe la dixem reposar a dintre unes 3-5 hores per a que se mantingue calenta i
puge.
Quan la
massa haigue doblat o fins i tot triplicat lo seu volum, està preparada. L’agafarem
i farem 4 boletes iguales. Amb les boles farem xurros i farem una trena.
Pintarem la
trena amb ou i a sobre hi repartirem les llavors de sèsam.
Ho dixarem
reposar de 30 a 60 minuts.
Després ho
courem al forn a 180º uns 25-30 minuts depenent del vostre forn.
Dixem gelar
damunt d’una reixa i ja podreu gaudir del vostre pa jalá.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada