12/3/19

Gnocchis d'avena i moniato



Perquè experimentar a la cuina sempre m’ha agradat i aquest és un bon dinar de carmanyola.

Ingredients:
4 moniatos
Farina d’avena integral (la que entre)
Semolina de panís
400g tomaca en conserva casolana
½ ceba
Formatge vegà amb aulives (o qualsevol altre que vos agrade)
Peperoncino
Fulles aufapiga fresca
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre

Preparació:
Coem los moniatos al forn. Quan estiguen gelats los pelem i posem a un bol.
Aixafem los moniatos en una forquilla.


Afegim la farina d’avena i anem fent la massa. Afegirem farina poc a poc segons necessitat. Quan obtinguem una massa que no se mos apague a les mans ja estarà llesta.



Amb la massa fem xurros i los tallem a trossets. Donem forma a los gnocchis amb la forquilla. Utilitzarem la semolina per a que no se mos apeguen entre ells ni al tauler d’amasar.


Prepararem la salsa. Pelarem i tallarem al ceba a trossets. La posarem a una cassola amb lo peperoncino , un xorro d’oli i sal. Sofregirem una mica.


Afegirem la tomaca al sofregit i també les fules d’aufàpiga. Salpebrarem i dixarem reduir la salsa.
Una vegada estigue cuita, la triturarem.



Courem los gnocchis. Si ne feu més, los podeu congelar en porcions individuals. Quan los hagueu de consumir només caldrà traure directament del congelador i cuinar.
Posarem aigua a bullir i quan estigue bullint afegirem los gnocchis. 


Quan suren a l’aigua voldrà dir que ja estan cuits i los traurem. Los anirem posant a un plat amb un xorro d’oli per a que no s’apeguen.


Quan estiguen cuits los barregem bé amb la salsa.


Després hi posem lo formatge que vulgueu al damunt (Jo he posat un formatge vegà amb aulives perquè combina molt bé amb la sala de tomaca) i ho gratineu.


En el meu cas, com que era un dinar de carmanyola los vaig dixar gelar. Al matí vaig posar lo formatge al damunt i cap a la feina.


També podeu substituir el formatge per una mica de llevat nutricional si vos ve de gust.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada