Perquè experimentar a la cuina sempre m’ha agradat i aquest
és un bon dinar de carmanyola.
Ingredients:
4 moniatos
Farina d’avena
integral (la que entre)
Semolina de
panís
400g tomaca
en conserva casolana
½ ceba
Formatge vegà
amb aulives (o qualsevol altre que vos agrade)
Peperoncino
Fulles aufapiga
fresca
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Preparació:
Coem los
moniatos al forn. Quan estiguen gelats los pelem i posem a un bol.
Aixafem los
moniatos en una forquilla.
Afegim la
farina d’avena i anem fent la massa. Afegirem farina poc a poc segons
necessitat. Quan obtinguem una massa que no se mos apague a les mans ja estarà
llesta.
Amb la massa
fem xurros i los tallem a trossets. Donem forma a los gnocchis amb la
forquilla. Utilitzarem la semolina per a que no se mos apeguen entre ells ni al
tauler d’amasar.
Prepararem
la salsa. Pelarem i tallarem al ceba a trossets. La posarem a una cassola amb
lo peperoncino , un xorro d’oli i sal. Sofregirem una mica.
Afegirem la
tomaca al sofregit i també les fules d’aufàpiga. Salpebrarem i dixarem reduir
la salsa.
Una vegada
estigue cuita, la triturarem.
Courem los
gnocchis. Si ne feu més, los podeu congelar en porcions individuals. Quan los
hagueu de consumir només caldrà traure directament del congelador i cuinar.
Posarem
aigua a bullir i quan estigue bullint afegirem los gnocchis.
Quan suren a l’aigua
voldrà dir que ja estan cuits i los traurem. Los anirem posant a un plat amb un
xorro d’oli per a que no s’apeguen.
Quan estiguen
cuits los barregem bé amb la salsa.
Després hi
posem lo formatge que vulgueu al damunt (Jo he posat un formatge vegà amb
aulives perquè combina molt bé amb la sala de tomaca) i ho gratineu.
En el meu
cas, com que era un dinar de carmanyola los vaig dixar gelar. Al matí vaig
posar lo formatge al damunt i cap a la feina.
També podeu
substituir el formatge per una mica de llevat nutricional si vos ve de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada