7/7/18

Un llibre, una recepta (7). Quinoa cruixent

En la caloreta de juliol i la gran proposta de verdures i fruites que tenim, lo llibre que aquest mes mos acompanya és: Platos vegetarianos nutritivos de Virgine Garnier i Caspar Miskin.




Un llibre amb receptes senzilles de preparar, equilibrades i a tot color on les imatges són les protagonistes. La proposta d’avui se troba al bloc dels plats energètics.


Però abans, com sempre, vos presento los plats dels que s’han animat a participar:

Paula ens ha preparat el plat Àfrica. Un plat molt vistós i també classificat com a energètic.


Imma mos ha preparat unes Boles de coco i cacauet que hem pogut provar i estaven boníssimes!



I aquí com preparar lo plat de Quinoa cruixent:

Ingredients:
(per a 2 persones)
¼ col llombarda
2 pastanagues
1 ceba roja
300g quinoa (una vegada cuita)
125g fesols cuits
1 ou (opcional)
1 dent d’all (opcional)
4C iogut grec (opcional)
Oli d’auliva
Julivert (jo ho he substituït per aufapiga)
Sal
Pebre

Preparació:
Pelem i tallem a la ceba a juliana. La posem damunt d’un tros de paper de forn a una llanda, li tirem un xorret d’oli i una mica de sal i la coem al forn uns 15 minuts a 190º.ç


Quan estigue feta la traiem i reservem.


Bullim la quinoa i una vegada feta l’escorrem bé.


Aixafem bé los fesols cuits i ho barregem amb la quinoa. Salpebrem al gust. A la recepta original ho barregen amb l’ou, però jo he fet una versió vegana.



Fem boletes, i les aplanem una mica.
Segons la recepta s’han de fregir, però per fer-ho sense tant de greix jo ho he posat a una llanda de forn i aprofitant l’escalfor que ja tenia de la ceba les he cuit allí fins que han estat doradetes.



Mentrestant tallem la col llombarda a tires i les pastanagues a bastonets.
Ho servim tot a un plat i hi tirem una mica d’aufapiga fresca per damunt.


A la recepta original es proposa acompanyar-ho amb una salseta feta de iogurt grec i all trinxat. Jo continuo amb la meva versió vegana: hi tireu un bon xorro d’oli per damunt i gaudiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada