En la
caloreta de juliol i la gran proposta de verdures i fruites que tenim, lo
llibre que aquest mes mos acompanya és: Platos vegetarianos nutritivos de
Virgine Garnier i Caspar Miskin.
Un llibre
amb receptes senzilles de preparar, equilibrades i a tot color on les imatges
són les protagonistes. La proposta d’avui se troba al bloc dels plats energètics.
Però abans,
com sempre, vos presento los plats dels que s’han animat a participar:
Paula ens ha
preparat el plat Àfrica. Un
plat molt vistós i també classificat com a energètic.
I aquí com preparar lo plat de Quinoa cruixent:
Ingredients:
(per a 2
persones)
¼ col
llombarda
2
pastanagues
1 ceba roja
300g quinoa
(una vegada cuita)
125g fesols
cuits
1 ou
(opcional)
1 dent d’all
(opcional)
4C iogut
grec (opcional)
Oli d’auliva
Julivert (jo
ho he substituït per aufapiga)
Sal
Pebre
Preparació:
Pelem i
tallem a la ceba a juliana. La posem damunt d’un tros de paper de forn a una
llanda, li tirem un xorret d’oli i una mica de sal i la coem al forn uns 15
minuts a 190º.ç
Quan estigue
feta la traiem i reservem.
Bullim la
quinoa i una vegada feta l’escorrem bé.
Aixafem bé
los fesols cuits i ho barregem amb la quinoa. Salpebrem al gust. A la recepta
original ho barregen amb l’ou, però jo he fet una versió vegana.
Fem boletes,
i les aplanem una mica.
Segons la
recepta s’han de fregir, però per fer-ho sense tant de greix jo ho he posat a
una llanda de forn i aprofitant l’escalfor que ja tenia de la ceba les he cuit
allí fins que han estat doradetes.
Mentrestant
tallem la col llombarda a tires i les pastanagues a bastonets.
Ho servim
tot a un plat i hi tirem una mica d’aufapiga fresca per damunt.
A la recepta
original es proposa acompanyar-ho amb una salseta feta de iogurt grec i all
trinxat. Jo continuo amb la meva versió vegana: hi tireu un bon xorro d’oli per
damunt i gaudiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada