Una alternativa vegana o vegetariana (depenent si la pasta
que compreu porta ou i si al final hi poseu parmesà) a la bolonyesa, o ragú com
dirien els italians, de tota la vida.
Proteïna i fibra vegetal de qualitat.
Ingredients:
200g
gentilles
150g fusilli
d’espelta
3 tomaques
madures
1 ceba
menuda (o ½ de grossa)
½ primentó
roig escalivat
Sal
Oli
Pebre
Aufapiga
seca
Parmesà (opcional)
Preparació:
Coem les gentilles
amb aigua i una mica de sal.
Escaldem i
pelem les tomaques, les tallem a trossets. Pelem i tallem també la ceba a
trossets. Posem un xorret d’oli a la cassola i ho sofregim. Afegim les
gentilles amb una mica d’aigua de la seva cocció. Afegim també los primentó
escalivat a tires i ho dixem coure a foc lent uns 10 minuts.
Ho triturem
bé i ho tornem a posar a la cassola. Dixem coure uns 10 minuts més per a que la
salsa reduixque i quedes més espessa.
Coem la
pasta amb aigua. L’escorrem bé i servim al plat.
Posem una mica de la bolonyesa
de gentilles al damunt i tirarem per damunt una mica d’aufapiga seca al gust.
Si vos
agrada, podeu gaudir lo plat en un mica de parmesà.
Un plat
complet si lo feu amb pasta d’arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada