Seguim en
los llibres! Aquest mes mon hem anat de viatge cap a Sicília amb lo llibre: Los tesoros de la cocina siciliana
sabores mediterràneos de ayer y de hoy. Un llibre que me vaig comprar
quan vaig estar per Sicilia. Va ser un viatge de feina, però vaig poder gaudir
plenament de la gastronomia siciliana gràcies a uns bons companys i companyes
de projecte que mos van fer gaudir d ela cuina siciliana com un més.
I aquí van
les receptes de qui s’ha animat a cuinar.
Paula, que està supercuinera mos ha preparar dues receptes. Un Tabulé.
I una Amanida de polp on ha canviat lo fonoll per la carxofa.
Paula, que està supercuinera mos ha preparar dues receptes. Un Tabulé.
I una Amanida de polp on ha canviat lo fonoll per la carxofa.
Imma mos ha preparat una Parmigiana d'asbargínyies que fa molt bona pinta.
Mei s'ha animat a participar i mos ha preparat uns Rotllets a la Siciliana, una recepta feta amb vedella.
Helena ha fet Pasta a la Norma. M'explica que és una recepta molt senzilla i bona. També unes Croquetes de coliflor que fan molt bona pinta.
I aquí la pasta amb sardines.
Mei s'ha animat a participar i mos ha preparat uns Rotllets a la Siciliana, una recepta feta amb vedella.
Helena ha fet Pasta a la Norma. M'explica que és una recepta molt senzilla i bona. També unes Croquetes de coliflor que fan molt bona pinta.
I aquí la pasta amb sardines.
Ingredients:
(per a 4
persones)
400g
espagueti o qualsevol pasta que vos vingue de gust
600g
sardines fresques (o seitó)
1 ceba
grossa
1 sobre de
brins de safrà
2 C pinyons
2C panses
3 anxoves
salades (o 100g de filets d’anxova en oli)
Pa ratllat
Oli d’auliva
Vi blanc sec
Sal
Pebre negre
* La recepta original porta fonoll, però com que a casa no mos acaba de fer pes als plats, no n'he posat.
Preparació:
Netegem bé
les sardines o los seitons o bé demanem a la nostra peixateria que ens ho facen quan les
comprem. Les tallem a trossets. Ne podem dixar un parell per plat sanceres
obertes per a decoració.
Pelem la
ceba i la tallem a trossets. La posem en un bon xorro a la cassola, salpebrem i
la sofregim.
Trinxem les
anxoves.
Afegim les
anxoves al sofregit de la ceba. Ho coem una estona.
Afegim los
pinyons, les panses i les sardines i dixem que vaigue agafant coloret i sabor.
Tirem un
xorret de vi al gust i lo safrà. Dixem coure a foc lent durant uns 20 minuts.
Bullim la
pasta al dente.
Fem a la
planxa los filets de sardina que havíem reservat.
Servim en
los filets al fons del plat, los espagueti i la salsa a sobre. Empolvorarem amb
una mica de pa ratllat i a gaudir de la cuina siciliana.
Vos espero
lo mes que ve en un altre llibre!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada