5/4/18

Ous mollets al curri


A la proposta de Cooking the Chef d’aquest mes tenim a un cuiner nacional, Pedro Subijana. Una companya ens va passar un enllaç on podeu trobar moltes de les seves receptes. És fa difícil triar però al final hem vaig decidir per aquesta. I és que tot lo que porta curri a casa mos agrada.




Jo he fet la meua versió vegetariana i sense gluten, però és una recepta molt fina al paladar, l’heu de provar.

Ingredients:
(per a 4 persones)
4 ous grossos (si són menuts 8)
2 cebes
60cl de caldo d’au (jo l’he utilitzat vegetal)
25g mantega (jo l’he canviat per oli d’auliva)
250g arròs basmati
1 C farina (he utilitzat farina de cigrons)
1C curri
1dl nata (jo he utilitzat crema vegetal: soja, avena, arròs... la que tingueu)
1 rama de julivert
Llimona
Maçana
Mango
Sal
Pebre negre

Preparació:
Pelem i tallem la ceba molt fina (jo l’he triturat una mica, podeu fer-la lo fina que vos agrade), posem un xorro d’oli a la cassola i la dorem una mica. 


Quan comence a agafar color afegim la farina de cigrons i lo curri. Remenen bé. Salpebrem.



Sense dixar de remenar anem afegint lo caldo. Ho portem a bullir i ho dixem a foc lent durant mitja hora per a que reduixque.


Rentem bé l’arròs i lo coem.
Pelem i tallem lo mango i la maçana a daus ben menuts.


Bullim los ous durant 5  minuts, gelem i pelem.
Una vegada haigue reduït la salsa, ho traiem del foc, afegim la crema vegetal i unes gotes de llimona. Remenem bé. Corregim de sal si és necessari.



Barregem l’arròs amb la fruita.


Emplatem tot posant a la base l’arròs.


A sobre hi posem un ou i la salsa per damunt. Decorem amb una rameta de julivert.

6 comentaris:

  1. Adoro el curri i el mango també, o sigui que m'has robat el cor amb la teva recepta...té una pinta espectacular!!
    una abraçada!!

    ResponElimina
  2. El curry també m'agrada moltíssim! A casa nostra ens agrada a tots! Així que..el teu plat el puc preparar tranquilament que de ben segur els agrada.
    Petonets i bona recta final de setmana,
    Olga

    ResponElimina
  3. M'encanta la teva versió vegana! te una pinta rebona!!!! Ptns

    ResponElimina
  4. Mi rica y vistosa la receta. Habrá que tenerla en cuenta, los huevos siempre son buen comodín en la cocina.
    Bss

    ResponElimina
  5. Buenísima tu receta, me encantan las especias y el curri ni te cuento. Seguro que estaba deliciosa, me parece que has hecho una muy buena elección para este reto.
    Besitos,

    ResponElimina
  6. mmm!! que bo!! m'encanten els ous i el curri, així que aquest plat me'l guardo per fer-lo algun dia! Segur que és deliciós!

    ResponElimina