7/1/18

Un llibre, una recepta. Suquet de verat



Avui comencem un nou repte a aquest blog: Un llibre, una recepta. Aon tothom qui vulgue participar haurà de fer una recepta d'un llibre diferent cada mes. I lo llibre que vos presento aquest mes és El menjar de la família de Ferran Adrià, un gran cuiner català. Comencem en receptes de casa i productes de proximitat.





La recepta d’avui ha segut tot un descobriment. No havia preparat mai un suquet de verat (o cavalla com dirien al meu poble), sempre l’havia fet a la planxa amb una miqueta d’all i julivert, però la veritat és que aquest suquet està molt bo, i per ara a l’hivern és una fantàstica recepta.

Però abans d’escriure la recepta del suquet, m’agradaria ensenyar-vos les fotos de les receptes que han preparat totes les invitades que han participat al repte. Han fet uns plats súper apetitosos!

Imma mos ha preparat Samfaina amb bacallà.


Vanessa ha donat lo seu toquet personal a la Escalivada afegint-li un tros de formatge de cabra.


Manolita mos ha preparar aquest Moniato al forn amb mel i nata.

 
Paula s'ha animat en dos receptes Ous ferrats amb espàrrecs.


I Salsitxes amb salsa de tomàquet.


I ara sí, aquí va la recepta del suquet de verat (o cavalla).

Ingredients:
4 cavalles mitjanes
4C julivert
6C tomaques madures ratllades i escorregudes
1C allioli
½ l caldo de peix
750g pataques noves
5C oli d’auliva
5 dents d’all
2c pebre roig dolç
1C farina de cigrons

Preparació:
Si heu comprat la cavalla a la peixateria i heu demanat que vos les netegen ja tindreu feina avançada, sinó les hem de netejar bé i fer-les a trossos (en dos anirà bé).
Pelem, rentem i tallem les pataques a daus d’uns 3 cm aproximadament.


Pelem les dents d’all i les piquem en lo julivert.
Posem l’oli a la cassola i sofregim l’all i lo julivert. Després afegim la tomaca i ho dixem coure uns 5 minuts.


Afegim lo pebre roig dolç i les pataques.


Després afegim la mitats del caldo i ho coem uns 20 minuts.


Salpebrem les cavalles i les incorporem a la cassola.


Rectifiquem de sal i afegim més caldo si creiem convenient.
Afegim la farina de cigrons i remenem en compte de que no se desface lo peix.
Afegim l’allioli i dixem coure 5 o 10 minuts més.

Prepareu un bon tros de pa per a sucar i gaudiu del plat ben calentet.

Ah! I si teniu ganes de participar, cuinar  i descobrir quin serà lo llibre del mes que ve, només cal que m'ho digueu!

Aquí teniu una altra recepta publicada del mateix llibre.

1 comentari:

  1. molt bones receptes.
    Jo no he pogut participar aquest mes, aviam si ho puc fer el proper. (Ottolengui es un dels meus chefs preferits)
    Petons
    Rosa

    ResponElimina