22/8/15

Viatjant i minjant... per Sicília!

La cuina Siciliana podem dir què és propera perquè compartim la base de moltes receptes, però viatjar a la illa i poder gaudir d'uns dies en bona companyia per acompanyar i descobrir nous plats no té preu.

Una de les millor coses són los "antipasti"  o "sbrogghia pitittu" perquè és una manera de provar moltes coses, ja que són porcions menudes. Lo problema, què després venien los plats i no teniem ja massa lloc a la panxa.

Vam poder provar los famosos "panelle" fet de farina de cigrons. Una recepta molt bàsica que a tot arreu menjaven. Sovint acompanyats de "paninos".




En la mateixa línia, uns "paninos" farcits de formatge fresc, mozzarella, pebre i orenga.


La típica "bruschetta". Fetes amb tomaca, o bé amb formatge i "prosciutto". Amb torrada de pa o bé base tipo pizza.




Una espècie de "canolli" salats fets amb base de pizza i farcits de mozzarella i diferents ingredients.


La famosa "caponata siciliana di melanzane". Boníssima!! És una espècie de samfaina però en lo toc de les aulives i les tàperes.


L'amanida de tomaca i fonoll també molt típica. Tot i que a mi no me va acabar de fer lo pes perquè lo fonoll se minja la resta d'ingredients.


Provolone amb taronja. Deliciós si vos agrada lo formatge fos.



Com a plat principal, no podía faltar la pizza. M'agrada molt com fan les pizzes a Sicília, les vaig trobar molt bones. Aquesta amb verdura escalivada per damunt, la millor per a mi.

Regada amb una cervesa del país, axio sí!


Diferents pastes. Però la més tradicional que vam provar va ser los "anelletti siciliani al forno".

Fettucini al marisc i fettucini "funghi porcini".



"Torcetti" amb salsa de tomaca i asbarginya.


Uns "gnocchis" gratinats.


Un cus-cus de peix molt bo!


I per a rematar, si en tot lo que havies minjat ans no ne tenies prou, sempre podies menjar uns canolis casolans o una "cassata" siciliana.


Com que me vaig quedar en ganes de seguir descobrint més plats, aquí una adquisició per a la biblioteca culinaria.


Seguirem viatjant! ;)

1 comentari:

  1. Ara a posar-ho en pr`ctica, que fa molt bona pinta tot Cristina ;)
    Petons
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina