La cuina Siciliana podem dir què és propera perquè compartim la base de moltes receptes, però viatjar a la illa i poder gaudir d'uns dies en bona companyia per acompanyar i descobrir nous plats no té preu.
Una de les millor coses són los "antipasti" o "sbrogghia pitittu" perquè és una manera de provar moltes coses, ja que són porcions menudes. Lo problema, què després venien los plats i no teniem ja massa lloc a la panxa.
Vam poder provar los famosos "panelle" fet de farina de cigrons. Una recepta molt bàsica que a tot arreu menjaven. Sovint acompanyats de "paninos".
En la mateixa línia, uns "paninos" farcits de formatge fresc, mozzarella, pebre i orenga.
La típica "bruschetta". Fetes amb tomaca, o bé amb formatge i "prosciutto". Amb torrada de pa o bé base tipo pizza.
Una espècie de "canolli" salats fets amb base de pizza i farcits de mozzarella i diferents ingredients.
La famosa "caponata siciliana di melanzane". Boníssima!! És una espècie de samfaina però en lo toc de les aulives i les tàperes.
L'amanida de tomaca i fonoll també molt típica. Tot i que a mi no me va acabar de fer lo pes perquè lo fonoll se minja la resta d'ingredients.
Provolone amb taronja. Deliciós si vos agrada lo formatge fos.
Com a plat principal, no podía faltar la pizza. M'agrada molt com fan les pizzes a Sicília, les vaig trobar molt bones. Aquesta amb verdura escalivada per damunt, la millor per a mi.
Regada amb una cervesa del país, axio sí!
Diferents pastes. Però la més tradicional que vam provar va ser los "anelletti siciliani al forno".
Fettucini al marisc i fettucini "funghi porcini".
"Torcetti" amb salsa de tomaca i asbarginya.
Uns "gnocchis" gratinats.
Un cus-cus de peix molt bo!
I per a rematar, si en tot lo que havies minjat ans no ne tenies prou, sempre podies menjar uns canolis casolans o una "cassata" siciliana.
Com que me vaig quedar en ganes de seguir descobrint més plats, aquí una adquisició per a la biblioteca culinaria.
Seguirem viatjant! ;)
Una de les millor coses són los "antipasti" o "sbrogghia pitittu" perquè és una manera de provar moltes coses, ja que són porcions menudes. Lo problema, què després venien los plats i no teniem ja massa lloc a la panxa.
Vam poder provar los famosos "panelle" fet de farina de cigrons. Una recepta molt bàsica que a tot arreu menjaven. Sovint acompanyats de "paninos".
En la mateixa línia, uns "paninos" farcits de formatge fresc, mozzarella, pebre i orenga.
La típica "bruschetta". Fetes amb tomaca, o bé amb formatge i "prosciutto". Amb torrada de pa o bé base tipo pizza.
Una espècie de "canolli" salats fets amb base de pizza i farcits de mozzarella i diferents ingredients.
La famosa "caponata siciliana di melanzane". Boníssima!! És una espècie de samfaina però en lo toc de les aulives i les tàperes.
L'amanida de tomaca i fonoll també molt típica. Tot i que a mi no me va acabar de fer lo pes perquè lo fonoll se minja la resta d'ingredients.
Provolone amb taronja. Deliciós si vos agrada lo formatge fos.
Com a plat principal, no podía faltar la pizza. M'agrada molt com fan les pizzes a Sicília, les vaig trobar molt bones. Aquesta amb verdura escalivada per damunt, la millor per a mi.
Regada amb una cervesa del país, axio sí!
Diferents pastes. Però la més tradicional que vam provar va ser los "anelletti siciliani al forno".
Fettucini al marisc i fettucini "funghi porcini".
"Torcetti" amb salsa de tomaca i asbarginya.
Uns "gnocchis" gratinats.
Un cus-cus de peix molt bo!
I per a rematar, si en tot lo que havies minjat ans no ne tenies prou, sempre podies menjar uns canolis casolans o una "cassata" siciliana.
Com que me vaig quedar en ganes de seguir descobrint més plats, aquí una adquisició per a la biblioteca culinaria.
Seguirem viatjant! ;)
Ara a posar-ho en pr`ctica, que fa molt bona pinta tot Cristina ;)
ResponEliminaPetons
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/