26/9/25

Pataques farcides de verdura

 


Una recepta fàcil i per a tota la família.

Ingredients:

8-10 pataques

2 alls porros

2 primentons italians verds

1 primentó roig

2 pastanagues

50ml llet d’avena (o qualsevol altra vegetal que tingueu)

4C pa ratllat sense gluten

2C llevadura nutricional

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Netegem bé les pataques i les coem al forn. Una vegada cuites les dixem gelar.

Netegem les verdures. Pelem los alls porros i les pastanagues. Tallarem tota la verdura a trossets menuts.

Posarem un xorro d’oli a la paella i saltejarem totes les verdures. Salpebrarem al gust.

Tallarem els pataques per la mitat i les abuidarem dixant-ne una mica per a que no se mos trenque la pell. Posarem la pataca que hem abuidat a un bol, la salpebrarem, afegirem la llet d’avena i un xorret d’oli. Barrejarem bé.

Afegirem lo saltejat de verdura a la pataca i ho barrejarem bé. Farcirem les pataques i les anirem posant a una llanda de forn.



Barregem lo pa ratllat sense gluten i la llevadura nutricional. Ho repartim una mica per damunt de cada meitat de pataca.


Ho posem a gratinar al forn fins que veiguem que està doradet.


Podeu minjar-les acabades de fer calentetes o bé les dixeu gelar i guardeu a la nevera per a l’endemà fresquetes.

També és un plat ideal per a la carmanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada