Lo llibre d’este mes ja vo l’havia presentat en un post fa anys però encara no havia posat cap de les seues receptes a aquesta secció, així que ja toca. Avui una recepta de tota la vida d’un súper llibre: La Cuina dels Pescadors de la Costa Daurada. Receptes tradicionals. de David Solé i Torné.
Tal i com explica a la recepta, és perfecta pals menuts de casa per la melositat de les mandonguilles que se desfan a la boca.
Ingredients:
400g abadejo
4 llesques de pa sense crosta (jo he utilitzat pa sense gluten)
Llet per a xopar lleugerament el pa (jo he utilitzat llet d’ametlla)
1 dent d’all
1 branca de julivert
Farina (jo he utilitzat farina de cigrons)
Oli d’auliva
Per a fer lo suquet:
1 ceba
1 dent d’all
4 tomaques en conserva
1 branqueta de julivert
Brins de safrà
1 grapadet ametlles torrades
Caldo d’abadejo
4 grapadets de fesols o pèsols
A més a més, tal i com suggereix a la recepta, jo li he afegit 4 carxofes.
Preparació:
Dessalem l’abadejo en abundant aigua la nit anterior i l’assequem bé.
Triturarem l’abadejo en les llesques de pa xopades en la llet d’ametlla, l’all i lo julivert.
Desprès, farem les mandonguilles en l’ajuda de la farina de cigrons tot arrebossant-les bé i les fregirem.
Mentrestant, pelem i piquem la ceba, la posem a una cassola en un bon xorro d’oli i la comencem a sofregir. Trinxem la dent d’all i l’afegim. Desprès les tomaques i acabem de fer tot lo sofregit.
Piquem bé els ametlles en lo safrà. Ho barregem en lo caldo d’abadejo i ho afegim al sofregit.
Netegem les carxofes i les tallem. Les afegim en los pèsols a la cassola.
Quan estigue cuit, afegim els mandonguilles i rectifiquem de sal si és necessari.
Dixem fer una mica de xup xup i ja podrem gaudir d’un plat ben complet. Aquest
també és un d’aquells plats que està més bo l’endemà per a dur a la carmanyola.
I aquí teniu una altra recepta del llibre que podeu trobar al blog: Cigronsamb galeres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada