7/4/25

Un llibre, una recepta (86). Mandonguilles d’abadejo

 

Lo llibre d’este mes ja vo l’havia presentat en un post fa anys però encara no havia posat cap de les seues receptes a aquesta secció, així que ja toca. Avui una recepta de tota la vida d’un súper llibre: La Cuina dels Pescadors de la Costa Daurada. Receptes tradicionals. de David Solé i Torné.


Tal i com explica a la recepta, és perfecta pals menuts de casa per la melositat de les mandonguilles que se desfan a la boca.

 

Ingredients:

400g abadejo

4 llesques de pa sense crosta (jo he utilitzat pa sense gluten)

Llet per a xopar lleugerament el pa (jo he utilitzat llet d’ametlla)

1 dent d’all

1 branca de julivert

Farina (jo he utilitzat farina de cigrons)

Oli d’auliva

Per a fer lo suquet:

1 ceba

1 dent d’all

4 tomaques en conserva

1 branqueta de julivert

Brins de safrà

1 grapadet ametlles torrades

Caldo d’abadejo

4 grapadets de fesols o pèsols

A més a més, tal i com suggereix a la recepta, jo li he afegit 4 carxofes.

 

Preparació:

Dessalem l’abadejo en abundant aigua la nit anterior i l’assequem bé.


Triturarem l’abadejo en les llesques de pa xopades en la llet d’ametlla, l’all i lo julivert.


Desprès, farem les mandonguilles en l’ajuda de la farina de cigrons tot arrebossant-les bé i les fregirem.


Mentrestant, pelem i piquem la ceba, la posem a una cassola en un bon xorro d’oli i la comencem a sofregir. Trinxem la dent d’all i l’afegim. Desprès les tomaques i acabem de fer tot lo sofregit.


Piquem bé els ametlles en lo safrà. Ho barregem en lo caldo d’abadejo i ho afegim al sofregit.

Netegem les carxofes i les tallem. Les afegim en los pèsols a la cassola.



Quan estigue cuit, afegim els mandonguilles i rectifiquem de sal si és necessari.

Dixem fer una mica de xup xup i ja podrem gaudir d’un plat ben complet. Aquest també és un d’aquells plats que està més bo l’endemà per a dur a la carmanyola.


I aquí teniu una altra recepta del llibre que podeu trobar al blog: Cigronsamb galeres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada