La recepta d’avui d’un llibre de cuina del que no me canso de fer receptes: La cocina de Vefa. Amb la qual participo al recopilatori de receptes d'estiu de Cocinas del Mundo.
Aquí la meua
versió.
Ingredients:
1’5kg de
polp net
4C vinagre
1 fulla
llorer
20 grans
pebre negre
2kg
asbargínyies
250ml oli d’auliva
(o la meitat si ho feu com jo)
1 ceba
1 dent d’all
3 tomaques
grans madures
1c sucre (jo
he posat panela)
2c vinagre
balsàmic (no n’he posat)
Sal
Pebre negre
4C julivert
Preparació:
Coem lo polp
en lo vinagre, la fulla de llorer i los grans de pebre durant 45 minuts. A la
recepta original no ho posa, però jo l’he espantat 3 vegades a l’aigua bullint
ans de posar-lo.
Netegem les asbargínyies, les tallem a daus i les dixem a un escorredor ben salades durant 30 minuts.
A una cassola
de terra, afegim la mitat de l’oli d’auliva.
Pelem i
tallem l’all a làmines.
Pelem i
ratllem la ceba.
Ho sofregim a la cassola uns 5 minuts.
Pelem i fem a trossets les tomaques. Ho afegim a la cassola amb la panela. (Si li voleu posar lo vinagre balsàmic, ara és lo moment.)
Salpebrem i
sofregim uns 5 minuts més.
Una vegada
lo polp estigue cuit, l’escorrerem i lo tallarem a trossos. L’afegirem a la
salsa.
Ara tenim dues opcions, o bé fregim les asbargínies en l’oli restant i les afegim després a la cassola, o afegim les asbargínyies a la cassola i les coem en la salseta i lo polp.
Jo he optat per la segona opció, ja que així evitem fregits i excés d’oli.
Ho coem tot
junt uns 15 minuts i ja podrem servir en cassoletes i una mica de julivert per damunt.
Penso que aquest és una d’aquells plats que està més bo si se fa i consumix l’endemà una vegada ha reposat. Ja m’ho contareu!
Atres
receptes del llibre que trobareu pel blog:
Revithia me
melitzane (Cigrons en asbargínyia)
Patzaria me
giaourti skordato (Amanida de remolatxa amb salsa de iogurt i all)
Brutal!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per aquesta i totes les teues receptes. Aquesta la faré segur. Però me resulta curiós com vos compliqueu la vida a Ulldecona per a posar nom a les verdures: asbarginyia, en lo fàcil que és dir asbarsenya ;)
🤣🤣Me penso que és la verdura que més variants dialectals té! A un mateix poble ja se diu de diferents maneres.
EliminaFa una pinta boníssima, crec que m'animaré a provarla
ResponEliminapetons, bon estiu!
Original y rica esta receta.
ResponEliminaLa cocina mediterránea es la mejor del mundo.
Bss
Buen verano