La proposta
d’avui és un plat tradicional vegetarià amb un toc una mica diferent al que normalment
estem acostumats. És un plat molt fi amb el qual podem jugar amb el picant
segons la nostra tolerància. Proveu-lo, no vos defraudarà.
La recepta l’he
adaptat del vídeo de Brisa Colibrí.
Ingredients:
10 tortillas
de panís
6 ous
250g pipes
de carabassa
2 gots d’aigua
3 rames d’epazote
(com que no en tinc ho he substituït per 2 fulles de llorer)
1 ceba
400g
tomaques en conserva casolanes
1c chile
habanero en pols
Sal
Oli d’auliva
Preparació:
Posem los ous a bullir.
Infusionem les fulles de llorer en dos gots d'aigua.
Fem la salsa de tomaca amb la Magimix CookExpert. Agafem la
ceba i la pelem. La posem a l’olla programa EXPERTO 1min v. 18.
Afegim un xorret d’oli. Programem DORAR 5 min. Dixem lo tap
menut obert.
Afegim la tomaca en conserva, lo chile habanero y la sal.
Programem COCCIÓN LENTA i dixem que la salsa se veigue fent poc a poc en lo tap menut destapat.
Pelem los ous i los aixafem amb una forquilla i los salem.
Saltegem les pipes de carabassa a una paella i les dorem.
Traiem les fulles de llorer de la infusió i amb les pipes i
sal al gust, ho triturem amb el
processador d’aliment menut de la Magimix Cook Expert un parell de minuts fins
que tinguessem una textura cremosa.
Acalentem les tortillas a una paella i les anem farcint.
Les posem a una safata. A la base posem una mica de la salsa
de pipes i a sobre les anem col·locant.
Per sobre acabem de repartir la salsa de pipes i al damunt hi
repartim una mica de salsa de tomaca.
Ho servim acabat de fer i amb una mica més de salsa de
tomaca a banda per a qui ho vulgue una miqueta més picant.
*Si feu una mica més de quantitat de salsa de tomaca, ja la
tindreu de base per a qualsevol sofregit que feu durant la setmana.
Si voleu vore més receptes de Yucatán no dixeu de visitar La cajita de Nieves y Elena.
Que receta más curiosa Cris pero debe estar riquisima! Me la quedo porque me parece muy original! Buena aportación! Feliz domingo!
ResponEliminaEsto tengo que probarlo. En mi casa compramos las pipas de calabaza a lo bestia, nos encantan.
ResponEliminaBss
Elena
Que original, seguro que está muy rico. bss
ResponEliminaLa verdad es que es una receta muy original y curiosa. Hay que probarla, tiene una pinta fantástica.
ResponEliminaBss
No coneixia aquest plat i té una pinta fenomenal, és dels que m'agraden. me l'apunto!!
ResponEliminapetonets
Además de gustarme mucho tu receta, me encanta pasarme; siempre aprendo algo nuevo. No sabía que laurel era llorer ;)
ResponElimina