Ingredients:
(10 pax)
10 coes de
rap
2 sèpies
20 gambes
1 pota de
polp
500g
petxines
1l caldo de
peix (podeu aprofitar los caps del rap)
Farina de
cigrons
1 tomaca
1 ceba
1 all porro
1 got de vi
blanc
1 primentó
verd
1 primentó
roig
Pa sec
Sal
Oli
Pebre
10 avellanes
2 dents d’all
Julivert
*Per fer
aquestes quantitats necessiteu una bona cassola. Sinó ho feu amb dues i neu
repartint los ingredients.
Preparació:
Tirem un bon
xorro d’oli a la cassola i saltegem les gambes. Una vegada cuites les traiem
del foc i reservem.
Mentrestant
anem salpebrant les coes de rap i arrebossant en farina de cigrons. A una altra
paella les marquem i anem reservant.
Pelem,
rentem i triturem la ceba, la tomaca, los primentons i l’all porro. Ho posem
tot a la cassola on hem cuit les games i fem un bon sofregit.
Tallem la
sèpia i lo polp a trossos. Ho afegim al sofregit. Saltegem una mica. Tirem lo
got de vi blanc.
Afegim les
coes de rap i lo caldo de peix. Dixem coure a foc lent i quan lo rap estigue
casi cuit afegim les petxines.
Fem la
picada d’avellanes, lo pa sec, all i julivert.
Quan les
petxines s’obriguen afegim la picada i les gambes. Remenem una mica tot movent
la cassola i dixem que se cogue tot junt una mica.
Ja podem
servir.
Si la feu lo
dia ans, l’endemà estarà més bona. Ho podeu posar a una llanda de forn i així
ja vos servirà per escalfar-ho.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada