15/2/12

Pollastre a la mostassa

Després de l'èxit del dissabte (no va quedar ni una cuixa!!) s'havia de penjar...a vore qui s'anima a cuinar-lo la pròxima trobada!


Ingredients:

10 cuixes de pollastre
7 pataques grans
6 cullerades de mostassa antiga
1/2 got de vi blanc
1/2 got d'oli
3 cullerades de mel
1/4 got d'aigua
sal
pebre


Preparació:

Pelem, rentem i tallem les pataques a rodanxes i fem un llit a la llanda del forn on ho anem a fer. Les salpebrem.
 

Rentem i arreglem lo pollastre (millor si la cuixa està tallada per la mitat). Salpebrem i lo posem a la llanda damunt de la pataca.

En un bol, barregem la mostassa, la mel, lo vi, l'aigua i l'oli. Ne tirem la mitat per damunt del pollastre, i lo posem al forn a uns 150-170º per a que se vaigue coent. A mitant cocció acabem de tirar la barreja per damunt del pollastre, així no se ressecarà tant.

Depenent del forn, pot tardar entre 2 o 3 hores a coure's a foc lent. 



Si teniu pressa, sempre podeu coure la pataca, dorar lo pollastre i posar-ho després al forn, però lo gust no serà tant intens com en la cocció poc a poc.

I res, una vegada fet, a minjar!
 

Ah! I com que esta vegada lo pollastre va volar, però de caldet i pataques ne van sobrar i a casa no se tira res.. aquí teniu un arrosset que va quedar d'allò més bo!


Arròs a la mostassa



Ingredients:

arròs per a dos persones
1 got d'aigua
salsa i pataques sobrants 
oli
sal

Preparació:

Tirem un raig d'oli a la paella, salem i sofregim una mica l'arròs. Li tirem lo got d'aigua, i a mitja cocció tirem la salsa i les pataques. Dixem que se vaigue reduint i nem remenant de tant en tant fins que estigue cuit.

Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada