6/2/12

Arròs negre en carxofes




Ingredients:
(per a 4 pax)

arròs Montsià (mida pa 5,una sempe és pa la paella)
1/2 ceba
1/2 primentó verd
1/2 primentó roig
2 o 3 carxofes
1 sépia grossa
250g de petxines
4 llangostins o gambes
2 bossetes de tinta de calamar o de la que trobeu
3/4l de caldo de peix
sal
oli


Preparació:

Posem les petxines a coure al vapor després d'haver-les tingut a remulla tota la nit en sal. Acabem de netejar la sépia i la tallem a trossets, reservem.

Posem abundant oli a la paella i sofregim los llangostins o gambes. Mentrestant, llimpiem la ceba, los primentons i les carxofes i ho tallem a trossets. Quan los llangostins o gambes estiguen cuits, los traem i reservem, al mateix oli, posem a sofregir la ceba, lo primentó, les carxofes, i salem. Quan comence a estar cuit, afegim la sépia tallada i anem remenant.

Quan les petxines estiguen cuites, les traem de la crosta i les tirem al sofregit. Afegim l'arròs, salem i remenem una mica. Tot seguit, tirem lo caldo de peix que haurem acalentat prèviament, i dixarem coure l'arròs. Quan ja s'haigue ambegut la mitat del caldo, tirem la tinta, remenem bé i dixem acabar de fer.

Al punt que l'arròs estigue casi cuit, posem les gambes o llangostins, apaguem lo foc, tapem i dixem reposar 5 minutets i a minjar!



Si l'acompanyeu d'una mica d'allioli, encara estarà més bó!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada