24/2/24

Gentilles en arròs

  

Aquest és un plat bàsic i molt versàtil que podeu fer cada setmana canviant les verdures que hi poseu o bé les espècies.

Ingredients:

300g gentilles pardines crues

200g arròs integral

4 pastanagues

1 ceba grossa

1 dent d’all

700ml d’aigua o caldo de verdures

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

1 fulla de llorer

 

Preparació:

Jo he fet la cocció amb la Magimix Cook Expert (perquè no me cal estar pendent i després me les aguanta calentetes dues hores), però es pot fer en una cassola sense problemes.

Pelem la dent d’all, la ceba i les pastanagues i ho posem a l’olla inox. Programem: EXPERTO 1min v17. Una vegada triturat li tirem un bon xorro d’oli d’auliva, ho abaixem tot en l’espàtula i programem: COCCIÓN/ DORAR.

Afegim les gentilles, l’arròs, la fulla de llorer i l’aigua. Salpebrem al gust. Programem: EXPERTO 45 min 100º.

Una vegada cuites ja les podem servir o bé guarda-les a la carmanyola per a l’endemà.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada