Avui amb Cooking the Chef vos porto una recepta del chef més influent de la Catalunya del segle XX, el qual va escriure un bon nombre de receptaris i que segur que heu preparat a casa alguna de les seus receptes. El gran Josep Rondissoni.
La recepta d’avui, senzilla i bona que me recorda molt a les paelles
de la iaia, ben carregaeta de verdura. Aquí la meua versió del llibre: El llegat de Rondissoni de Manel Guirado.
Ingredients:
400g d’arròs
250g abadejo sec
400g faves tendres
200g pèsols
3 carxofes
200g bajoques
2 naps (no ne tenia, no n’he posat)
2 cebes
2 grans d’all
200g tomaques
2 priemtnons verds
Oli d’auliva
½ c pebre roig
Safrà
Sal (jo no n’he afegit perquè l’abadejo ja estava prou salat)
Pebre blanc (jo l’he posat negre)
Preparació:
Posem l’abadejo a una graella en un xorret d’oli i lo torrem una mica.
Després l’esqueixem i lo rentem diverses vegades. Jo l’he dixat a més, a
remulla mentre preparava la resta.
Pelem la ceba i la piquem.
Netegem i tallem a daus los primentons.
Posem un bon xorro d’oli a la paella i sofregim la ceba i los primentons.
Mentrestant peles les dents d’all i les trinxem.
Les afegim a la paella.
Netegem les tomaques i les tallem a trossets.
Les afegim a la paella en lo pebre roig i sofregim 5 minuts més.
Netegem les bajoques i les tallem a trossets.
Afegim a la paella los pèsols, les faves i les bajoques. Barregem bé i
afegim l’abadejo escorregut i ¼ de litre d’aigua. Ho coem durant 15minuts.
Afegim 1 litre d’aigua a la paella, salpebrem i quan comence a bullir afegim l’arròs, les carxofes i lo safrà lleugerament torrat.
Ho dixem coure 20 minuts i ja estarà l’arròs al punt.
Si voleu vore atres receptes de Rondissoni, visiteu Cooking the Chef.
I que bones són aquestes receptes que recorden a les iaies!
ResponEliminaM’encanta aquest arròs.
Ptnts
Glòria
Riquísimo arroz y muy saludable.
ResponEliminaBss
un plato completo y sanísimo!
ResponEliminabesitos