20/10/22

Calamars en salsa

 


Ingredients:

1kg de calamars

1 ceba grossa

6- 8 tomaques

200ml crema vegetal

50ml conyac

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

Herbes provençals

 

Preparació:

Pelem i ratllem les tomaques.

Pelem la ceba i la tallem a juliana.

Posem un xorro d’oli a la cassola i la sofregim.


Netegem los calamars i guardem les potes per a fer un arrosset.

Tallem lo cos dels calamars a tires verticals sense arribar a la punta.

Afegim los calamars a la cassola i vorem que quan se comencen a coure agafen forma de flor per la manera en que los hem tallat. També los podeu posar sencer o fer a rodanxes, com més vos agrade.

Sofregim i salpebrem.

Afegim lo conyac i dixem que s’evapore.

Afegim la tomaca i dixem coure a foc lent.

A mitant cocció afegim la crema vegetal i dixem coure uns 15 minuts més.

Servim los calamars acompanyats d’una mica d’arròs integral cuit i herbes provençals.

Aquests és  un d’aquells plats que està més bo minjat l’endemà d’haver-lo cuinat.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada