Ingredients:
1kg de calamars
1 ceba grossa
6- 8 tomaques
200ml crema vegetal
50ml conyac
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Herbes provençals
Preparació:
Pelem i ratllem les tomaques.
Pelem la ceba i la tallem a juliana.
Posem un xorro d’oli a la cassola i la sofregim.
Netegem los calamars i guardem les potes per a fer un arrosset.
Tallem lo cos dels calamars a tires verticals sense arribar a la
punta.
Afegim los calamars a la cassola i vorem que quan se comencen a coure agafen forma de flor per la manera en que los hem tallat. També los podeu posar sencer o fer a rodanxes, com més vos agrade.
Sofregim i salpebrem.
Afegim lo conyac i dixem que s’evapore.
Afegim la tomaca i dixem coure a foc lent.
A mitant cocció afegim la crema vegetal i dixem coure uns 15 minuts més.
Servim los calamars acompanyats d’una mica d’arròs integral cuit i herbes provençals.
Aquests és un d’aquells plats que està més bo minjat l’endemà d’haver-lo cuinat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada