5/8/22

Crema de gentilles al curry

 


Avui vos porto una recepta pa la repesca de chefs de Cooking the Chef. Una recepta del cuiner Dani García, senzilla i fàcil i que segur que agradarà a tos los de casa.

Ingredients:

500g gentilles

2 dents d’all

5g primentó dolç

1 fulla llorer

1 ceba

1 primentó verd

300ml caldo de verdura

1C curry

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

Per a la pastanaga fregida:

2 pastanagues

1C garam masala

2C midó de panís

Sal

Oli d’auliva

 

Preparació:

Coem les gentilles a la olla inox de la  Magimix Cook Expert en aigua i les dents d’all i la fulla de llorer. Programem: COCCIÓN/ COCCIÓN LENTA 40 min V.0 100º. Si no tenim robot les coem a una olla normal o bé a la olla exprés.

En acabar de coure-les, les trairem, escorrem i reservem. Traiem les dents d’all i la fulla de llorer.


Pelem les pastanagues i les ratllem en la cuba mitjana i lo disc de ratllar núm. 4. Si no tenim màquina ho ratllem en un ratllador manual.

Pelem la ceba i netegem lo primentó. Ho posem a la mateixa olla inox en un bon xorro d’oli i programem: EXPERTO 1min V.12.

Una vegada triturat programem: COCCIÓN/DORAR.

.

Afegim les gentilles i programem: COCCIÓN/ DORAR 1min.

Salpebrem al gust i programem: EXPERTO 1 min. V. 18.

Si no tenim robot de cuina, fem lo sofregit a una paella i després ho triturem en un processador d’aliments.

En aquest cas jo he servit la crema fresqueta, per tant, l’he dixat a la nevera un mínim de 2h. També la poseu servir acabada de fer o a temperatura ambient. Al gust.

A un bol posem lo garam masala, lo midó de panís i la pastanaga ratllada. Barregem bé.

Posem una paella la foc en abundant oli i fregim les pastanagues. Quan les traiem les posem damunt d’un plat en un paper de cuina per a traure l’excés d’oli i salem al gust.

Servim la crema en la pastanaga cruixent al damunt.

Si voleu vore altres receptes de diferents chefs, visiteu: Cooking the Chef.

I si voleu vore la recepta original de Dani García (jo sempre faig xicotetes adaptacions), aquí la teniu.

Bon profit!

 

1 comentari:

  1. Les llenties m'encanten, hivern o estiu i en crema, que no es troven massa sovint, tambè m'agrada molt. Una recepte sencilla, si, però amb els seus tocs com aquesta pastanaga. Deliciosa recepte. Gràcies per participar a la repesca i al nº d'Agost trovarem la teva recepta. Gràcies.

    ResponElimina