Aquest mes amb Cocinas del mundo anem de viatge a UK, així que vos porto una de les seues receptes en format vegà per a que tothom ne pugue minjar.
Aquest plat és un dels acompanyaments que se servix tradicionalment amb el Sunday lunch, normalment a l’hivern. La recepta vos recordarà molt a la tradicional coliflor amb beixamel que fem aquí. Els anglesos però, la fan una mica més especiada. Personalment, mos ha agradat molt lo toquet de mostassa.
Ingredients:
1 coliflor
Oli d’auliva
Sal
Pebre negre
3 tasses llet d’avena
1 tassa midó de panís
1/2 tassa llevadura nutricional
2c mostassa Dijon
1c all en pols
1c ceba en pols
Preparació:
Netegem la coliflor i desfem totes les floretes. Lo tall lo reservem
per a fer una crema, un sofregit, afegir a les llegums...
A un bol marinem les floretes amb oli d’auliva, pebre negre i sal.
Pecalentem a lo forn a 220º.
Posem les floretes a una safata i les coem al forn uns 20 minuts.
Mentrestant preparem la beixamel vegana amb la llet d’avena, lo midó
de panís, la mitat de la llevadura nutricional i un polsim de sal.
Quane estigue feta, afegim la mostassa, la ceba i l’all. Remenem bé fins que quede tot integrat a la salsa.
Ho repartim bé per damunt les floretes de coliflor i per damunt hi tirem la llevadura nutricional que mos queda.
Acabem de coure al forn a 180º fins que estigue doradeta i cuita.
Servim i disfrutem.
I per acabar, dir-vos que aquest mes tinc lo plaer d’escollir lo país que visitarem gastronòmicament lo mes que ve. Ha de començar amb la lletra V, així que mon anem una mica lluny, fins a Vanuatu. Vanuatu és un estat insular situat a l’oceà Pacífic Sud. Estic segura que aprendrem moltes coses sobre la seua gastronomia i cultura.
Si voleu vore més receptes visiteu: La cajita de Nieves y Elena.
Cristina, aunque se parece a la coliflor con bechamel que hacemos aquí, esta me parece algo más ligera y seguro que riquísima.
ResponEliminaMuchas gracias por tu participación y por colaborar eligiendo el próximo destino. ¡Nos vemos en Vanuatu!
Bss
Elena
Tiene que estar deliciosa, me la llevo sin dudarlo!
ResponEliminaun besito