18/7/21

Htapodi me melitzanes (Polp amb asbargínyia) *Grècia

 


La recepta d’avui d’un llibre de cuina del que no me canso de fer receptes: La cocina de Vefa. Amb la qual participo al recopilatori de receptes d'estiu de Cocinas del Mundo.

Aquí la meua versió.

 

Ingredients:

1’5kg de polp net

4C vinagre

1 fulla llorer

20 grans pebre negre

2kg asbargínyies

250ml oli d’auliva (o la meitat si ho feu com jo)

1 ceba

1 dent d’all

3 tomaques grans madures

1c sucre (jo he posat panela)

2c vinagre balsàmic (no n’he posat)

Sal

Pebre negre

4C julivert

 

 

Preparació:

Coem lo polp en lo vinagre, la fulla de llorer i los grans de pebre durant 45 minuts. A la recepta original no ho posa, però jo l’he espantat 3 vegades a l’aigua bullint ans de posar-lo.


Netegem les asbargínyies, les tallem a daus i les dixem a un escorredor ben salades durant 30 minuts.

A una cassola de terra, afegim la mitat de l’oli d’auliva.

Pelem i tallem l’all a làmines.

Pelem i ratllem la ceba.

Ho sofregim a la cassola uns 5 minuts.

Pelem i fem a trossets les tomaques. Ho afegim a la cassola amb la panela. (Si li voleu posar lo vinagre balsàmic, ara és lo moment.)

Salpebrem i sofregim uns 5 minuts més.

Una vegada lo polp estigue cuit, l’escorrerem i lo tallarem a trossos. L’afegirem a la salsa.



Ara tenim dues opcions, o bé fregim les asbargínies en l’oli restant i les afegim després a la cassola, o afegim les asbargínyies a la cassola i les coem en la salseta i lo polp.

Jo he optat per la segona opció, ja que així evitem fregits i excés d’oli.

Ho coem tot junt uns 15 minuts i ja podrem servir en cassoletes i una mica de julivert per damunt.

Penso que aquest és una d’aquells plats que està més bo si se fa i consumix l’endemà una vegada ha reposat. Ja m’ho contareu!

 

Atres receptes del llibre que trobareu pel blog:

Revithia me melitzane (Cigrons en asbargínyia)

Patzaria me giaourti skordato (Amanida de remolatxa amb salsa de iogurt i all)

 

 

 

4 comentaris:

  1. Brutal!!!

    Moltes gràcies per aquesta i totes les teues receptes. Aquesta la faré segur. Però me resulta curiós com vos compliqueu la vida a Ulldecona per a posar nom a les verdures: asbarginyia, en lo fàcil que és dir asbarsenya ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. 🤣🤣Me penso que és la verdura que més variants dialectals té! A un mateix poble ja se diu de diferents maneres.

      Elimina
  2. Fa una pinta boníssima, crec que m'animaré a provarla
    petons, bon estiu!

    ResponElimina
  3. Original y rica esta receta.
    La cocina mediterránea es la mejor del mundo.
    Bss
    Buen verano

    ResponElimina