20/6/21

La polenta de brocoli à la sauce tomate *Niça

Toca viatjar amb Cocinas del Mundo i mon anem a Niça. Cuina mediterrània amb sabors que recorden als de casa. La recepta d’avui és tan senzilla que segur que incloureu al vostre receptari habitual.

 Per fer-la, m’he basat amb aquesta que porta també parmesà però jo no n’he posat perquè he fet una versió vegana.


Ingredients:

2 tasses de polenta

2 tasses d’aigua

1 bròquil

½ ceba

300g tomaca en conserva casolana

Oli d’auliva

Sal

Timó

Pebre negre

 

Preparació:

Netegem bé lo bròquil i lo coem al vapor al gust. A natros mos agrada que estigue una mica “al dente”.

Un cop cuit, desfem les floretes a trossets menuts i tallem també les tiges.

A una paella posem un xorret d’oli i saltegem la polenta. Salpebrem, afegim una mica de timó ben menut i a continuació, l’aigua.

Remenem sense parar per a coure la polenta, voreu com agafa consistència. Quan ja estigue espesseta, afegim lo bròquil, remenem bé i ho aboquem a un motlle rectangular tot aplanant-ho bé. Dixem gelar.



Mentrestant fem la salsa de tomaca bàsica. Tallem la ceba a trossets ben menuts i la sofregim a una paella en un xorro d’oli d’auliva.


Fem a trossets les tomaques en conserva i los afegim al sofregit. Salpebrem al gust i dixem coure a foc lent per a que la salsa reduixque.

Una vegada veiguem que la polenta s’ha solidificat, la desemmotllem i tallem a quadradets. També la podeu posar en motlles individuals o donar-li la forma que més vos agrade. Se desemmotlla fàcil.


La podem servir tèbia amb la salsa per damunt o si vos agrada més calenta, la podeu passar per la planxa i després servir-la acompanyada de la salsa.

Ah! I fresqueta per a quan fa calor també està bona.

Si voleu vore més receptes de Niça, visiteu: La cajita de Nieves y Elena.

 


3 comentaris:

  1. Empleo mucho el brócoli y la polenta. Tu mezcla es interesante para que todos coman verduras.
    Besos Cristina

    ResponElimina
  2. Cristina, no he probado la polenta nunca, pero le voy a poner remedio porque tiene una pinta muy buena.

    Gracias por participar.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  3. Nunca he cocinado la polenta, pero tengo muchas ganas de hacerlo, se ve delicioso!
    un beso

    ResponElimina