Toca viatjar amb Cocinas del Mundo i mon anem a Niça. Cuina mediterrània amb sabors que recorden als de casa. La recepta d’avui és tan senzilla que segur que incloureu al vostre receptari habitual.
Ingredients:
2 tasses de
polenta
2 tasses d’aigua
1 bròquil
½ ceba
300g tomaca
en conserva casolana
Oli d’auliva
Sal
Timó
Pebre negre
Preparació:
Netegem bé
lo bròquil i lo coem al vapor al gust. A natros mos agrada que estigue una mica
“al dente”.
Un cop cuit,
desfem les floretes a trossets menuts i tallem també les tiges.
A una paella
posem un xorret d’oli i saltegem la polenta. Salpebrem, afegim una mica de timó
ben menut i a continuació, l’aigua.
Remenem
sense parar per a coure la polenta, voreu com agafa consistència. Quan ja
estigue espesseta, afegim lo bròquil, remenem bé i ho aboquem a un motlle
rectangular tot aplanant-ho bé. Dixem gelar.
Una vegada veiguem que la polenta s’ha solidificat, la desemmotllem i tallem a quadradets. També la podeu posar en motlles individuals o donar-li la forma que més vos agrade. Se desemmotlla fàcil.
La podem
servir tèbia amb la salsa per damunt o si vos agrada més calenta, la podeu
passar per la planxa i després servir-la acompanyada de la salsa.
Ah! I fresqueta
per a quan fa calor també està bona.
Si voleu vore més receptes de Niça, visiteu: La cajita de Nieves y Elena.
Empleo mucho el brócoli y la polenta. Tu mezcla es interesante para que todos coman verduras.
ResponEliminaBesos Cristina
Cristina, no he probado la polenta nunca, pero le voy a poner remedio porque tiene una pinta muy buena.
ResponEliminaGracias por participar.
Bss
Elena
Nunca he cocinado la polenta, pero tengo muchas ganas de hacerlo, se ve delicioso!
ResponEliminaun beso