5/12/20

Almodrote d’asbargínyies

 


És inici de mes i tornem amb Cooking de Chef. Aquesta vegada estem fent un passeig per la història d ela gastronomia i en comptes de fixar-mos amb un xef, escollim una recepta de la època proposada, així que anem a provar un plat de la cuina sefardí.

 A la Península Ibèrica, durant uns 1500 anys los jueus van estar presents a la vida quotidiana i ens van dixar un gran llegat, sobretot pel que fa a nivell de gastronomia. Lo plat que vos porto avui se servia a la festa del Pesáh o Pasqua judia.


Ingredients:

2 asbargínyies grosses

1 ceba roja

2 dents d’all

200g formatge de cabra curat

300g tomaca en conserva

3 ous

Sal

Oli d’auliva

Pebre negre

Barreja herbes seques (romer, orenga, herbassana i julivert)

 

Preparació:

Netegem bé les asbargínyies i les tallem a rodanxes.  

Les posem a una llanda de forn en sal, oli i pebre i les coem al forn a uns 150º.


Trinxem l’all i lo sofregim en un xorret d’oli.

Pelem i trinxem la ceba i també l’afegim al sofregit.

Tallem a trossets la tomaca en conserva i l’afegim al sofregit. 

Quan haigue reduït afegim los ous i la mitat del formatge ratllat. Remenem bé per a que se cogue i lo formatge desfaci i apaguem lo foc.


Muntem en cassoletes individuals les asbargínyies en la salsa i ratllem una mica de formatge al damunt.




Ho gratinem i servim acabat de fer.


Jo he optat per fer-ho individual, però ho podeu fer en un motlle més gran tipus pastís o bé servir les asbargínyies amb la salsa com acompanyament.



5 comentaris: