29/11/20

Carxofes confitades


Tinc la sort de tenir uns productes de proximitat de qualitat per a fer receptes tant bones com aquesta.

 

Ingredients:

8 carxofes

1l oli d’auliva

1 fulla de llorer

Pebre de colors

 

Preparació:

Netegem bé les carxofes i les tallem a trossos.

Amb la Magimix Cook Expert:

Posem l’oli d’auliva ala olla inox amb les carxofes tallades i lo pebre. Tapem, posem lo tap menut sense enroscar (per a que pugue anar sortint vapor poc a poc) i programem EXPERTO 2’5h 90ºC.


Sense, haurien de posar l’oli a una olla i amb l’ajuda d’un termòmetre controlar que estigués a una temperatura ideal de 65ºC (no ha de superar los 90º ni baixar dels 55º) durant unes 3h.

Mirarem que les carxofes estiguen ben cuites i tendres, sinó allargarem lo procés de cocció fins que ho estiguen.


Una vegades confitades les posarem en un pot cobertes d’oli i mos aguantaren bé durant uns 5 dies.


L’oli que no vos capigue, guardeu-lo per a amanir o utilitzar en qualsevol recepta que li vulgueu donar un toquet diferent.


Soles en una mica de sal Maldon per damunt estan brutals, però són súper versàtils i poden enriquir molt los vostres plats, picadetes, torrades, amanides... ja me contareu per a que les heu utilitzat!


Aquesta és la meua versió de la recepta. La recepta original la trobareu a Cookexpertas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada