15/3/20

Empanadas de humita *Argentina



Tercer domenge de me si toca viatjar. Avui anem a Argentina amb Cocinas del Mundo. Lo primer que vaig fer en saber el destí va ser preguntar-li a Franco (un bon amic argentí) si hem podia explicar alguna recepta tradicional que no portés carn, perquè com tots ja sabeu, la gastronomia argentina es ben coneguda per les seues carns... Així que aquí teniu una recepta tradicional vegetariana que també es pot adaptar a vegans.

Ingredients:
(per a unes 25-30 empanadas)
1 ceba
500ml llet d’arròs
4C farina de panís
300g panís cuit
1 tros de mozzarella vegana
Sal
Oli d’auliva
Pebr negre
Nou moscada
Per a la massa:
500g farina d’espelta
4C oli d’auliva
Sal
L’aigua que entre

Preparació:
Pelem i trinxem la ceba. La posem a una cassola en un xorret d’oli i la dorem.



Quan estigue doradeta afegim la farina de panís i no parem de remenar.
Anem afegint la llet d’arròs a temperatura ambient o calenta i seguim remenant fins obtenir una beixamel. La volem espesseta, com si anéssim a fer croquetes. Salpebrem i afegim la nous moscada al gust.


Quan tinguem la beixamel, tallem al mozzarella a daus. Afegim la mozzarella i lo panís (al que los argentins li diuen choclo) i remenem bé.




Dixem gelar i anem a preparar la massa.
Precalentem lo forn a 200º.
Agafem la farina, li afegim l’oli d’auliva, la sal i anem posant poquet a poquet aigua fins aconseguir una massa compacta però moldejable.


Quan la tinguem l’estendrem amb un corro i amb un motlle anirem tallant redones.


Ho farcirem amb la barreja de la beixamel i tancarem bé les empanades fent el “repulgue”.


Les posarem damunt d’un paper vegetal a una llanda de forn i les pintarem amb ou. Amb un ganivet farem un foradet xicotet per a que no mos rebenten al coure.


Courem al forn i quan estiguen doradetes les traurem i dixarem gelar damunt d’una reixa.


Estan molt bones acabades de fer, però l’endemà, encara millor.
Us aguantaran perfectament una setmana a temperatura ambient.



Si visiteu el blog La cajita de Nieves y Elena podreu vore més receptes argentines.

8 comentaris:

  1. ¡Deliciosas, Cristina!En estos días de encierro vamos a poder preparar todas las recetas para probarlas de primera mano.

    Bss

    Elena

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  2. Que ricas empanadillas Cristina!! Me encantan las recetas solo con verduras y la mozzarella vegana mola, yo le pondría la normal, me encanta.
    Realmente el choclo no tiene nada que ver en sabor y textura con el maíz que conocemos, aunque es también una mazorca de "maíz" pero es totalmente diferente, así entre tu y yo, me quedo con nuestro maíz jejeje...
    Gracias por participar, nos vemos en el siguiente destino.
    Besos
    Nieves

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  3. bonissimas!!!
    petonets i cuidat molt
    Rosa

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  4. Me encantan, yo no soy vegetariana pero como muy poca carne, seguro que estan muy ricas. besinos

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  5. Desde luego este relleno no lo conocía, pero suena bien rico :D

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  6. fan una pinta boníssima, i és que el fet de ser veganes ja em fa venir ganes de preparar-les, que bones!
    petonets

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  7. Muy nutritivas estas empanadillas, un propuesta genial.
    Bss

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