Amb lo repte
CRI del Cajón desastre de Maggie aquest mes mon anem a la regió italiana de
Umbria amb uns panets molt bons.
Ingredienti:
500g farina
(jo he utilitzat farina d’avena integral)
125g
gherigli di noci
75g
formaggio pecorino grattugiato (ho he subtituit per parmesà)
25g di
lievito
0’5dl olio
di oliva
Pepe macinato
all’instante
Sale
*He utilitzat sèmola de panís per a amasar posar a la base.
Preparació:
Amb
Magimix Cookexpert:
Posem tots
los ingredients a l’olla i programem PANADERIA i escollim PAN/BRIOCHE.
Si no tenim
robot, amassem tots els ingredients a mà.
Una vegada
tinguem la massa, la dixem reposar un parell d’hores. A la recepta original es
feia al moment, però com que he utilitzat una farina sense gluten, ho dixo
reposar a un lloc calentet (o la mateixa olla de la Magimix Cook Expert) per a
que puge.
Quan veiguem que ha doblat lo seu volum, l’agafem i la tornem a amassar. Després la
dixem reposar 30 minuts.
Una vegada
reposada, teniu dues opcions, o fem un pa gros, o bé panets menuts. Jo he fet
boletes de la massa. Després los hi ha fet uns tallets per a decorar.
A una olla
de ferro he posat una mica de semolina i oli d’auliva al fons per a que no s’enganxen
i les he posat dintre.
He tapat i
cuit al forn a 200º uns 15-20 min. Els últims 5 minuts amb l’olla destapada per
a que se doren una mica los panets.
Queden molt
bons, cruixents per fora, i tous per dintre. Perfectes per a berenar, esmorzar
o entre hores.
Si voleu vore altres versions del pa, només cal fer clic aquí.
Me encanta la idea de los panecillos individuales!!
ResponEliminaLa verdad es que es un pan que nos ha sorprendido, estaba buenisimo.
Besos
Nieves
un pa molt bó per menjar amb dolç i també amb salat. T'ha quedat preciós
ResponEliminaPetonets
Rosa
Cris, esta versión panecillo te ha quedado genial, incluso se pueden congelar! Yo hice 4 pero la proxima vez caerán mas jejejeje. Gracias por participar!
ResponElimina