3/2/20

Pan nociato *Itàlia




Amb lo repte CRI del Cajón desastre de Maggie aquest mes mon anem a la regió italiana de Umbria amb uns panets molt bons.

Ingredienti:
500g farina (jo he utilitzat farina d’avena integral)
125g gherigli di noci
75g formaggio pecorino grattugiato (ho he subtituit per parmesà)
25g di lievito
0’5dl olio di oliva
Pepe macinato all’instante
Sale

*He utilitzat sèmola de panís per a amasar posar a la base.

Preparació:
Amb Magimix Cookexpert:
Posem tots los ingredients a l’olla i programem PANADERIA i escollim PAN/BRIOCHE.


Si no tenim robot, amassem tots els ingredients a mà.
Una vegada tinguem la massa, la dixem reposar un parell d’hores. A la recepta original es feia al moment, però com que he utilitzat una farina sense gluten, ho dixo reposar a un lloc calentet (o la mateixa olla de la Magimix Cook Expert) per a que puge.


Quan veiguem que ha doblat lo seu volum, l’agafem i la tornem a amassar. Després la dixem reposar 30 minuts.


Una vegada reposada, teniu dues opcions, o fem un pa gros, o bé panets menuts. Jo he fet boletes de la massa. Després los hi ha fet uns tallets per a decorar.


A una olla de ferro he posat una mica de semolina i oli d’auliva al fons per a que no s’enganxen i les he posat dintre.



He tapat i cuit al forn a 200º uns 15-20 min. Els últims 5 minuts amb l’olla destapada per a que se doren una mica los panets.


Queden molt bons, cruixents per fora, i tous per dintre. Perfectes per a berenar, esmorzar o entre hores.

Si voleu vore altres versions del pa, només cal fer clic aquí.

3 comentaris:

  1. Me encanta la idea de los panecillos individuales!!
    La verdad es que es un pan que nos ha sorprendido, estaba buenisimo.
    Besos
    Nieves

    ResponElimina
  2. un pa molt bó per menjar amb dolç i també amb salat. T'ha quedat preciós
    Petonets
    Rosa

    ResponElimina
  3. Cris, esta versión panecillo te ha quedado genial, incluso se pueden congelar! Yo hice 4 pero la proxima vez caerán mas jejejeje. Gracias por participar!

    ResponElimina