7/11/19

Un llibre, una recepta (23). Cassoleta d'arròs, porros i xampinyons



Toco un llibre nou perquè és principi de mes. Aquesta vegada un llibre ple de receptes de cuina vegetariana fàcils i assequibles que me va regalar Puri. Cocina vegetariana.


Imma s'ha animat a cuinar aquest Risotto d'espinacs amb gorgonzola que segur que no li direu que no.


Helena mos ha preparat aques fantàstiques Hamburgueses de tofu acompanyades de coleslaw.



La recepta d’avui és ben senzilla i jo n’he fet la versió vegana.

Ingredients:
200g d’arròs
2 porros
400g bolets (jo he utilitzat xampinyons)
1 ceba
1 dent d’all
Oli d’auliva
Timó
Pebre negre
Pell de llimona (jo he utilitzat una que vaig fer en conserva)
Sal
Llevadura nutricional
Opcional: formatge (lo que més vos agrade)

Preparació:
Bullim l’arròs fins que estigue cuit.


Netegem los porros i los tallem a rodanxes.


Bullim los porros breument amb aigua salada i tot seguit els traiem del foc i esbandim amb aigua gelada i dixem escórrer.
Netegem los xampinyons i los fem a làmines.
Pelem la ceba i la dent d’all. Trinxem l’all i tallem la ceba ben menuda.
Ho sofregim en un bon xorro d’oli a la paella fins que estiguen transparents.
Afegim los xampinyons, lo timó i acabem de coure.


Salpebrem i dixem gelar.
Precalentem lo forn a 180º.
Tallem ben fineta la pell de llimona.
Barregem a un bol l’arròs, lo sofregit de xampinyons, los porros i la pell de llimona. 


Ho posem en cassoletes.
A les veganes los hi tirem llevadura nutricional pel damunt, a la resta, formatge al gust.



Gratinem i servim acabat de fer.


L’endemà també estan ben bones.

*A la recepta original també hi posaven ou, llavors vos quedarà un pastís amb més consistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada