21/7/19

Vegetarian Bánh Xèo *Vietnam



És tercer domenge de mes i al ser estiu no tenim un destí concret amb Cocinas del Mundo, sinó que podem anar al país que més mos vingue de gust. Com que l’any passat per aquestes dates estava gaudint com mai de la cuina vietnamita, he decidit fer una de els receptes que ens van ensenyar lo dia que vaig fer classes de cuina a Green Bamboo Cooking School (ho podeu vore a aquest post). Durant el viatge vaig provar mil i un plats fabulosos, la llàstima és que molts d’ells no els puc fer a casa perquè me falten ingredients frescos.

La d’avui és una recepta senzilla que requereix però una bona tècnica a l’hora de pegar la volta a aquestes tipus de crêpes. No vos desespereu si a la primera no surt, val la pena provar-ho perquè estan molt bons. Ja me contareu si vos animeu a provar-los o fer les vostres variacions!

Ingredients:
150g farina d’arròs integral
2c cúrcuma
300ml aigua
1 ou
100g tofu
100 g boletsde palla (com que no en tenim a la vora, he utilitzat xampinyons)
1 escalunya
Sal
Pebre negre
Brots de soja
Herbes fresques (jo he utilitzat brots tendres de enciam, mizuma, tatsoy komatsuna, bleda roja i mostassa)
Cebollí
Oli d’auliva

Preparació:
Barregem bé la farina d’arròs amb la cúrcuma i l’aigua. Ha de ser una barreja fineta. A continuació afegim l’ou i batem bé. Jo he afegit una mica de cebollí tallat a trossets ben xicotets, però és opcional.


Netegem los xampinyons i los tallem a làmines. Pelem l’escalunya i la tallem ben fineta. Tallem lo tofu a dauets menuts. Ho posem tot a un bol, salpebrem i barregem bé.


A una paella afegim una mica d’oli, saltegem un grapadet de la barreja de bolets i tofu i afegim la mescla tot cobrint només la base de la paella. Observarem que se fan petites bambolles. 



Afegim los brots de soja i tapem a una tapa mig minut fins que estigue cuit, peguem la volta amb un bon toc de canell i dobleguem per la mitat i servim.


És normal que les primeres no queden com un voldria, però cada vegada vos sortiran millor, sinó mireu aquestes fotos. Quina diríeu que és la primera?



Ho servim ben acompanyat d’herbes fresques i si vos agrada podeu fer una salsa ben picant com la que fan ells amb all, llimes, sucre, salsa de peix i chili. Per a la versió vegetariana canvieu la salsa de peix per salsa de soja o tamari.

7 comentaris:

  1. adoro la cocina vietnamita, tomo nota de tu receta, no la cocnocia y seguro que la preparo, tiene una pinta genial.
    feliz verano!!!!
    un abrazo
    Concha

    ResponElimina
  2. Madre mia que cosa mas rica Cris pero a mi seguro que se me caen jajajajaja con lo torpe que soy! Muy feliz verano!

    ResponElimina
  3. <3 <3 <3 ¡Me requetencanta! Me encanta la cocina vietnamita y tengo muy buenos recuerdos de la primera vez que probé este plato. ¡Buen asalto!

    ResponElimina
  4. Si no sale a la primera saldrá a la segunda pero vamos que no se tira nada porque aunque quede un poco churro seguro que está buenisimo.
    Gracias por participar y te deseamos feliz verano.
    Nos vemos por Valencia en septiembre.
    Besos
    Nieves

    ResponElimina
  5. Me ha encantado, no se si a mi me saldría, pero mola un montón la receta.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  6. tenen una pinta d'estar boníssims, però jo no m'atreveixo...si de cas m'emporto el de l'última foto, jejejej
    un petonàs!

    ResponElimina
  7. A intentarlas y realizarlas, bien que dices que a la primera no salen, en cuestiones de crepes siempre las primeras son complicadas, más si van rellenas, me encanta esta mezcla vegetariana. Un día de estos los intentaré ;) besos

    ResponElimina