17/3/19

Zacuscã *Romania



Aques mes amb Cocinas del Mundo anem a Romania. La recepta d’avui és fantástica com aperitu, per esmorzar, un bon complement per a un entrepà i fins i tot com a base per a qualsevol plat que prepareu de pasta, polenta, arròs...
D’aquest plat se’n fa conserva habitualment a l’estiu i després se’n gaudeix durant tot l’any.

Ingredients:
(dependrà de la quantitat que ne vulgueu preparar, jo he fet uns 500g aproximadament)
2 asbargínyies
1 pesteta
2 primentons rojos
1 ceba
2 tomaques
2 pastanagues
1 fulla de llorer
Oli d’auliva
Sal


Preparació:
Escalivem les asbargínyies, los primentons i la pesteta.
Quan estiguen cuits, los dixem gelar i depsrés los pelem.
Netegem i pelem les cebes i les tomaques i ho tallem a trossos. Netegem i ratllem les pastanagues.

Posem un xorro d’oli a la paella i afegim la tomaca, la ceba i les pastanagues. Salpebrem al gust i sofregim.Després afegim l'escalivada i acabem de coure. 
Ho posem a un bol  i ho triturem tot. Corregim de sal.

Amb Magimix:
Posem un xorro d’oli a al cassola, afegim la tomaca, la ceba, la pastanaga i l'escalivada. Programem Cocción lenta 20min/ Velocitat 1A/ 95º



Després programem Experto 30s/Velocitat 10.


Ho posem tot en pots esterilitzats i ho guardem ala nevera. Si vulguesem fer conserva hauríem de posar los pots amb aigua a una cassola cap per avall, fer bullir d’aigua i després dixar-ho gelar.


Ja me contareu si ho proveu de fer!

11 comentaris:

  1. No entiendo los ingredientes pero seguro que estaba muy rica. bss

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  2. ¡Ay, qué bueno! Muy buena receta, gracias :D

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  3. Me dan unas ganas locas de mojar pan en esta exquisita mezcla de verduras!
    Besos
    Nieves

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  4. No me traduce todos los ingredientes (pesteta, pero tienen una pinta muy buena.

    Bss

    Elena

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    Respostes
    1. La "pesteta" es la guindilla/ peperoncino. Así es como lo decimos en mi pueblo, que tampoco se parece en nada a la palabra en catalán: "bitxo".

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  5. té una pinta fenomenal, ja m'estic imaginant uns macarrons amb aquesta salseta i se'm fa la boca aigua!!
    petons!

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  6. Pues vistos los ingredientes, desde luego tiene que ser una salsa muy rica y además muy combinable para acompañar otros platos.
    Bss

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  7. No sabia que se le llamaba bitxo a la guindilla jejejeje y entiendo por que! Desde luego Cris que tu propuesta es genial para un aperitivo y si encima la puedes guardar como conserva mejor aun, sin duda que la hago! Un besito

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  8. mira que apañao y rico que tiene que estar, buena eleccion, bss

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