Avui vos
porto la meua versió de les Anzak Biscuits vegetariana. Gemma sempre mos havia
dit que si mos agradava lo coco, havíem de provar de fer aquestes galetes
perquè eren molt bones.
Un dia me va
dixar aquest llibre i aquí ne teniu lo resultat, unes galetes realment bones
(tot i que jo les he versionat). A més a més, me vaig apuntar algunes altres
receptes per provar que també han de sortir d’allò més bé...
Ah! I les
galetes també tenen història. Durant la I Guerra Mundial les cuinaven les
mares, dones i germanes per enviar-les al exèrcit, Anzac (Australian and New
Zeland Army Corps), com que no hi havia sistemes de refrigeració, aquestes
galetes arribaven en perfecte estat després de dos mesos de viatge amb vaixell.
(Segurament pel sucre i la mantega que porten!)
Ingredients:
125g farina
100g avena
en flocs petits (jo tenia flocs grans integrals i els vaig triturar)
100g de
sucre morè (he utilitzat panela)
50g coco sec
100g mantega
sense sal (jo ho he substituït per oli d’auliva)
1 C melassa
o mel (jo he utilitzat mel)
½ c
bicarbonat
1 c aigua
bullint
C= cullerada
de sopa
c= cullerada
de cafè
Preparació:
Pecalentem
lo forn a 170º.
Barregem la
farina, lo coco, l’avena i la panela en un bol.
Desfem la
mel a foc lent.
Barregem lo
bicarbonat amb l’aigua bullint.
Barregem la
mel en lo bicarbonat, l’aigua i l’oli. Remenem fins obtenir una mescla homogènia
i ho afegim a la barreja seca. Ho remenem tot bé.
Posem un
paper de forn a la llanda i anem fent boletes de la mid que vulguem les
galetes. Després les aixafem i les anem posant damunt de la llanda.
Ho coem al
forn uns 20 minuts o fins que veiem que estan doradetes (tot dependrà de la
mida que les haguem fet).
Les traiem i
posem en una reixa per a que se gelen i ja podrem gaudir de les galetes. Si les
posem en un pot ens aguantaran bastants dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada