13/4/15

Pastís de plàtan fet amb arrossera.



Aquesta és una recepta per als amants dels plàtans o d’aprofitament, quan los plàtans mos maduren a la fruitera...




Ingredients:

½ tassa farina integral

¾ tassa sucre morè

2c llevadura

½ c paperet de graciosa

½ c sal

¼ tassa oli d’auliva

¼ tassa llet ametlla

3 plàtans

1 ou



*La mida de tassa és la del recipient de mesura de l’arrossera, si heu de fer més quantitat, només cal anar multiplicant.



Preparació:

Pelem i tallem los plàtan a trossets i los axafem bé.

 

Barregem l’ou, lo sucre, la sal, l’oli i la llet. Remenem bé i afegim lo plàtan.

 


Barregem la farina en la graciosa i la llevadura. Ho anem abocant a poc a poc a l’altra barreja remenant bé.



Untem l’arrossera en una mica d’oli i aboquem la massa.



Ho posem a coure fins que quan ho punxem ja surtigue lo ganivet net. Uns 30 minuts.

2 comentaris:

  1. Que interessant, dels plàtans madurs jo faig gelats. Però una pregunta: amb quina farina sense gluten ho podria fer?
    De fajol, per exemple?

    Felicitats per les receptes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, els gelats queden molt bons!
      Jo provaria millor amb farina d'arròs, arròs integral o panís, sempre són més suaus que lo fajol. Los pastissos fets amb fajol sempre queden més "contundents" però igual de bons.

      Elimina