Aquesta és
una recepta per als amants dels plàtans o d’aprofitament, quan los plàtans mos maduren
a la fruitera...
Ingredients:
½ tassa
farina integral
¾ tassa
sucre morè
2c llevadura
½ c paperet
de graciosa
½ c sal
¼ tassa oli
d’auliva
¼ tassa llet
ametlla
3 plàtans
1 ou
*La mida de
tassa és la del recipient de mesura de l’arrossera, si heu de fer més
quantitat, només cal anar multiplicant.
Preparació:
Pelem i
tallem los plàtan a trossets i los axafem bé.
Barregem l’ou,
lo sucre, la sal, l’oli i la llet. Remenem bé i afegim lo plàtan.
Barregem la farina
en la graciosa i la llevadura. Ho anem abocant a poc a poc a l’altra barreja
remenant bé.
Untem l’arrossera
en una mica d’oli i aboquem la massa.
Ho posem a coure
fins que quan ho punxem ja surtigue lo ganivet net. Uns 30 minuts.
Que interessant, dels plàtans madurs jo faig gelats. Però una pregunta: amb quina farina sense gluten ho podria fer?
ResponEliminaDe fajol, per exemple?
Felicitats per les receptes!
Sí, els gelats queden molt bons!
EliminaJo provaria millor amb farina d'arròs, arròs integral o panís, sempre són més suaus que lo fajol. Los pastissos fets amb fajol sempre queden més "contundents" però igual de bons.