29/3/14

Salsa calçots




Ja sé que la temporada de calçots ja s’està acabat, però avui vos presento la meua versió de salsa de calçots per si encara hi ha algú que face calçotades, o bé tingue ganes de sucar-hi uns quants espàrrecs de marge ;)



Ingredients:

Per a quatre racions. Si n’heu de fer més, anar multiplicant ingredients.


3 tomaques

1 cabeça d’alls

25 avellanes

50 ameles

1 tros de pa torrat

2 nyores (la polpa)

Oli

Sal



Preparació:



Poseu les nyores a remulla i quan estiguin hidratades, traieu-ne la polpa.



Feu una creu en un ganivet al cul de les tomaques per a després poder-les pelar millor. Poseu los alls i les tomaques a escalivar al forn (si teniu brasa encara quedarà més bo!)





Tritureu les ameles i les avellanes.



Pelem los alls i les tomaques una vegada cuits i ho posem tot al bol de les ameles i avellanes, afegim lo pa torrat, la sal al gust, les nyores i un bon xorro d’oli. Triturem i anem modificant d’oli i sal segons veiem que lliga la salsa.



Servim en racions individuals.

1 comentari: