22/5/18

Fusilli d'espelta amb bolonyesa de gentilles



Una alternativa vegana o vegetariana (depenent si la pasta que compreu porta ou i si al final hi poseu parmesà) a la bolonyesa, o ragú com dirien els italians, de tota la vida.
Proteïna i fibra vegetal de qualitat.


Ingredients:
200g gentilles
150g fusilli d’espelta
3 tomaques madures
1 ceba menuda (o ½ de grossa)
½ primentó roig escalivat
Sal
Oli
Pebre
Aufapiga seca
Parmesà (opcional)

Preparació:
Coem les gentilles amb aigua i una mica de sal.
Escaldem i pelem les tomaques, les tallem a trossets. Pelem i tallem també la ceba a trossets. Posem un xorret d’oli a la cassola i ho sofregim. Afegim les gentilles amb una mica d’aigua de la seva cocció. Afegim també los primentó escalivat a tires i ho dixem coure a foc lent uns 10 minuts.


Ho triturem bé i ho tornem a posar a la cassola. Dixem coure uns 10 minuts més per a que la salsa reduixque i quedes més espessa.


Coem la pasta amb aigua. L’escorrem bé i servim al plat. 


Posem una mica de la bolonyesa de gentilles al damunt i tirarem per damunt una mica d’aufapiga seca al gust.
Si vos agrada, podeu gaudir lo plat en un mica de parmesà.


Un plat complet si lo feu amb pasta d’arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari