27/12/21

Focaccia en cherries (sense gluten)

 


Ingredients:

500g farina d’avena integral ( una mica més per a manipular)

300ml aigua tèbia

10ml oli d’auliva

20g llevadura

10-15 cherries

Sal

Oli d’auliva (per al final)

2C herbes provençals

 

Preparació:

Desfem la llevadura en l’aigua tèbia.

Barregem la farina en l’aigua i la llevadura, l’oli, 1 cullerada d’herbes provençals i la sal al gust.

Hem d’obtenir una massa que puguem manipular sense que se mos enganxa excessivament. Fem una bola i ho dixem reposat tapat en un drap de cuina 1 hora.



Preparem la llanda (o les llandes perquè jo n’he fet dues de mitjanes) en una mica de paper de forn o si ho preferiu també podeu posar una mica de farina per a que no s’enganxe, lo que vos vaigue millor.

Repartir la massa i li donem forma.

Ho tornem a tapar i ho dixem reposar una hora més.

Precalentem lo forn a 200º.

Netegem i tallem les cherries per la mitat. Les anem posant damunt la massa. Ho reguem en un bon xorro d’oli i la resta d’herbes provençals.

Ho posem al forn uns 30-40 minut so fins que veiem que està doradeta i cuita per dalt i baix (tot dependrà del vostre forn).

Dixem gelar o bé mo la mingem acabada de fer.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada