Aquest mes vos porto un llibre d’un dels meus cuiners preferits, Yotham Ottolenghi. Lo llibre: Simple. Ple de receptes fantàstiques per a gaudir de la cuina en tos los sentits.
I també ha preparat aquest Llobarro al forn amb soja i gingebre. Quina bona pinta!
I aquí la
recepta que he fet per provar de minjar bajoques d’una altra manera. La salsa,
espectacular!
Ingredients:
450g
bajoques rodones
400g tofu
Cilantre fresc
Oli d’auliva
(la recepta original porta oli de girasol)
Sal
Per a la
salsa:
6 dents d’all
2c primentó
picant
1c
matafaluga borda
2c comí mòlt
1/2c
canyella
2C oli d’auliva
(la recepta original porta oli de girasol)
3C pasta de
tomaca concentrada
2c panela (la
recepta original porta sucre de llustre)
Suc de 1
llima
250ml aigua
Preparació:
Netegem les
bajoques i les coem tot bullint-les uns 5-6 minuts.
Tallem lo
tofu a trossets i lo saltegem a la cassola en una mica d’oli i sal. Reservem.
Pelem i
trinxem les dents d’all. Les barregem amb les espècies i l’oli a un bol.
A una
cassola ho aboquem i saltegem 1 minut.
Afegim la
pasta de tomaca, la panela, lo suc de la llima i un polsim de sal. Saltegem i
remenem.
Afegim l’aigua
i una vegada comence a bullir, remenem
bé durant 2 minuts.
Afegim les bajoques.
Afegim lo tofu i lo cilantre a trossets, baregem i servim.
Podeu acompanyar-ho
d’uns trossos de llima si vos ve de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada