7/10/21

Un llibre, una recepta (46). Tofu i bajoques amb salsa chraimeh

 


Aquest mes vos porto un llibre d’un dels meus cuiners preferits, Yotham Ottolenghi. Lo llibre: Simple. Ple de receptes fantàstiques per a gaudir de la cuina en tos los sentits.

 


Helena s'ha animat amb un plat de pasta que he de provar perquè ha d'estar rebó: Soba noodles amb llima, cardamom i alvocat.


I també ha preparat aquest Llobarro al forn amb soja i gingebre. Quina bona pinta!





I aquí la recepta que he fet per provar de minjar bajoques d’una altra manera. La salsa, espectacular!

 

Ingredients:

450g bajoques rodones

400g tofu

Cilantre fresc

Oli d’auliva (la recepta original porta oli de girasol)

Sal

 

Per a la salsa:

6 dents d’all

2c primentó picant

1c matafaluga borda

2c comí mòlt

1/2c canyella

2C oli d’auliva (la recepta original porta oli de girasol)

3C pasta de tomaca concentrada

2c panela (la recepta original porta sucre de llustre)

Suc de 1 llima

250ml aigua

 

Preparació:

Netegem les bajoques i les coem tot bullint-les uns 5-6 minuts.

Tallem lo tofu a trossets i lo saltegem a la cassola en una mica d’oli i sal. Reservem.


Pelem i trinxem les dents d’all. Les barregem amb les espècies i l’oli a un bol.

A una cassola ho aboquem i saltegem 1 minut.


Afegim la pasta de tomaca, la panela, lo suc de la llima i un polsim de sal. Saltegem i remenem.

Afegim l’aigua i una vegada comence  a bullir, remenem bé durant 2 minuts.


Afegim les bajoques.

Afegim lo tofu i lo cilantre a trossets, baregem i servim.

Podeu acompanyar-ho d’uns trossos de llima si vos ve de gust.


 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada