12/10/21

Sopa de tahina thai

 


Una recepta reconfortant molt bona. Ja sabeu que sóc molt fan de la cuina asiàtica i penso que les sopes que pots trobar arreu del país (i mira que és gran i amb infinitat de cuines) són fantàstiques.

 

Ingredients:

1 pastanaga grossa

1 primentó roig

1 ceba tendra

Flors de brocoli al vapor

6-8 shitakes

Oli de coco

3C gingebre fresc

1 pesteta

4C tamari

1’2l d’aigua

180g noodles d’arròs plans

1 grapat de tirabecs

2 dents d’all

2c suc llima

4C cacaus salats

2C tahina

 

Preparació:

Netejarem la verdura. Pelarem la pastanaga i la tallarem a tires. També tallarem a tires lo primentó roig.

Ho saltejarem a la cassola amb una mica d’oli de coco i lo gingebre ratllat.


Netejarem los shitake.

Afegirem los shitake, la pesteta i lo tamari i saltejarem un parell de minuts.

Posarem los noodles d’arròs a la cassola.



A continuació posarem l’aigua amb la tahina i dixarem coure fins que los noodles estiguen casi fets.

Netejarem los tirabecs i tallarem a trossets i los afegirem a la cassola a l’últim moment per a que queden cuits “al dente”.

Picarem los cacauets al morter

Servirem a un bol amb les flors del brocoli, una mica de ceba tendra tallada (de la part de la tija) i cacauets.

Si vos agrada, posarem una mica de suc de llima per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada