7/5/21

Un llibre, una recepta (41). Jackfruit carnitas burrito bowl

Avui vos porto un llibre carregat de receptes veganes per a tota la família: But My Family Would never Eat Vegan! De Kristy Turner

Les receptes són molt acolorides i amb ingredients ben variats.

 

Vanessa mos ha preparat aquesta crema de sopa de bolets (Cream of Mushroom Soup) Segur que a casa li van dixar tots lo plat ben net!


Gemma ha fet estes galetes de crema de cacauet que fan una bona pinta... Peanut butter oatmeal cookies.



L’ingredient principal de la recepta d’avui, lo jackfruit, és també conegut com a jaca o yaca. Una fruita tropical que vaig descobrir als països asiàtics i que és molt versàtil. La que vos porto avui és en conserva. Sóc més partidària de consumir productes d’aquí  al vora, però de tant en tant, viatjar gastronòmicament sense moure’t de casa també és necessita.

És rica en fibra i aporta poques grases o hidrats. S’utilitza molt en lo món vegà per a simular carn “mechada”.

 

Ingredients:

Arròs basmati integral cuit

Pastanaga

Col llombarda

Alvocat

Cherries

Brots tendres

Sal

Per a preparar las carnitas:

340g jackfruit en conserva

½ ceba

2 dents d’all

1 chipotle chile (jo he utilitzat primentó sec fumat picant)

1c orenga

1c comí mòlt

½ c coriandre mòlt

½ c pesteta trinxada

1 ½ tassa de caldo de verdura

1 llima

1C xarop agave

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

Per a la crema de llima (opcional si ho voleu tirar pel damunt):

½ tassa d’anacards arremullats en aigua 1 hora

3C de l’aigua de remull dels anacards

3C suc de llima

1C maionesa vegana

Sal

 

Preparació:

Pelarem i ratllarem la pastanaga.

Tallarem la col xicoteta.

Barrejarem la col i la pastanaga en una mica de sal i ho dixarem reposar. Jo sempre ne faig una mica més de quantitat i així ne tinc per a un parell de dies perquè s’aguanta bé a la nevera.

Pelem i tallem la ceba a daus. Pelem i trinxem los alls.

Posem un xorret d’oli a la paella i sofregim.


Escorrem bé la jacfruit.



En los dits la desmollem com si féssem carn “mechada”.


Ho afegim al sofregit amb lo primentó fumat i saltegem uns 5-7 minuts.

Afegim l’orenga, lo comí,la pesteta lo coriandre i coem uns 2 minuts.


Afegim lo caldo de verdura, lo suc de la llima i lo xarop d’agave. Bollim fins reduir uns 15 minuts mentre anem remenant i s’embegue tot lo caldo.


Traiem del foc i salpebrem.

Mentre coem la jackfruit, podem fer la crema de llima.

Posarem al processador tots los ingredients per a fer la crema i triturarem bé.

Muntarem lo bol amb tots los ingredients al gust i si mos apetix, li posarem salsa per damunt.






Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada