Avui vos porto un llibre carregat de receptes veganes per a tota la família: But My Family Would never Eat Vegan! De Kristy Turner
Les receptes
són molt acolorides i amb ingredients ben variats.
Vanessa mos ha preparat aquesta crema de sopa de bolets (Cream of Mushroom Soup) Segur que a casa li van dixar tots lo plat ben net!
Gemma ha fet estes galetes de crema de cacauet que fan una bona pinta... Peanut butter oatmeal cookies.
L’ingredient
principal de la recepta d’avui, lo jackfruit, és també conegut com a jaca o
yaca. Una fruita tropical que vaig descobrir als països asiàtics i que és molt
versàtil. La que vos porto avui és en conserva. Sóc més partidària de consumir
productes d’aquí al vora, però de tant
en tant, viatjar gastronòmicament sense moure’t de casa també és necessita.
És rica en
fibra i aporta poques grases o hidrats. S’utilitza molt en lo món vegà per a
simular carn “mechada”.
Ingredients:
Arròs
basmati integral cuit
Pastanaga
Col
llombarda
Alvocat
Cherries
Brots
tendres
Sal
Per a preparar las carnitas:
½ ceba
2 dents
d’all
1 chipotle
chile (jo he utilitzat primentó sec fumat picant)
1c orenga
1c comí mòlt
½ c
coriandre mòlt
½ c pesteta
trinxada
1 ½ tassa de
caldo de verdura
1 llima
1C xarop
agave
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Per a la crema de llima (opcional si ho
voleu tirar pel damunt):
½ tassa
d’anacards arremullats en aigua 1 hora
3C de
l’aigua de remull dels anacards
3C suc de
llima
1C maionesa
vegana
Sal
Preparació:
Pelarem i
ratllarem la pastanaga.
Tallarem la
col xicoteta.
Barrejarem
la col i la pastanaga en una mica de sal i ho dixarem reposar. Jo sempre ne
faig una mica més de quantitat i així ne tinc per a un parell de dies perquè
s’aguanta bé a la nevera.
Pelem i
tallem la ceba a daus. Pelem i trinxem los alls.
Posem un
xorret d’oli a la paella i sofregim.
Escorrem bé la jacfruit.
En los dits la desmollem com si féssem carn “mechada”.
Ho afegim al
sofregit amb lo primentó fumat i saltegem uns 5-7 minuts.
Afegim l’orenga,
lo comí,la pesteta lo coriandre i coem uns 2 minuts.
Traiem del foc i salpebrem.
Mentre coem
la jackfruit, podem fer la crema de llima.
Posarem al
processador tots los ingredients per a fer la crema i triturarem bé.
Muntarem lo
bol amb tots los ingredients al gust i si mos apetix, li posarem salsa per
damunt.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada