Aquest mes toca viatjar al Japó amb un lllibre que esta molt bé: Let’s Cook Japanese Food! d’Amy Kaneko.
Los que me coneixeu sabeu que la gastronomia japonesa és una de les meues preferides i aquest llibre conté receptes del dia a dia, accessibles i per a tots els gustos.
La recepta que vos porto avui és la meua versió vegana que també se pot fer amb tofu sedós o pollastre.
Ingredients:
4
asbargínyies
Oli d’auliva
Tamari
1 tros de
gingebre
1 tassa de
soja texturitzada fina
1c mirin
1C panela
1C midó de
panís
Aigua
Preparació:
Posem la
soja texturitzada a hidratar amb aigua uns 20 minuts.
Netegem bé les asbargínyies, les partim per la mitat, los hi fem uns talls quadrats a l’interior i les coem al vapor uns 25 minuts. Jo les he cuites amb la Magimix Cook Expert amb lo programa VAPOR XL. Podeu utilitzar una vaporera que tingueu, una vaporera de bambú... o si no en tinguésseu, pes podeu coure al forn a uns 150º uns 30-40 minuts (tot depenent del vostre forn).
Escorrerem bé la soja i a una paella la saltejarem amb una tassa d’aigua, lo tamari, un trosset xicotet de gingebre ben picat, lo mirin i la panela. Barrejarem lo midó de panís en una miqueta d’aigua, ho desfarem bé i afegirem a la paella. Acabarem de coure fins que veiguem que la salsa reduix i s’espessa.
Pelem un trosset de gingebre i lo tallem a tires que dixarem en aigua gelada fins al moment de servir.
Quan les asbargínyies estiguen cuites, acalentem bé la planxa i les passem per allí volta i volta.
Servim les
asbargínyies amb la salsa pel damunt i una mica de gingebre.
Itadakimasu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada