Una recepta
fantàstica per als amants de l’orxata i per als que sou intolerant o al·lèrgics
a la llet i no podeu gaudir d’un bon arròs en llet.
Això sí, vigileu bé la majoria de les orxates
que vos servixen a molts llocs poden contenir derivats làctics, així que millor
llegir bé los ingredients o fer-se-la casolana. Aquí teniu la recepta d'orxata.
Ingredients:
1l orxata
200g arròs
1 tros pell
de llimona
1 rameta
canyella
*La recepta
no porta sucre perquè l’orxata es prou dolceta, si sou llepolets, podeu
afegir-li sucre, panela, xarop d’agave...
Preparació:
Posarem l’arròs
a un caso cobert d’aigua un dit per damunt. Ho posarem a bullir i quan arranque
lo bull, pararem lo foc.
Passarem l’arròs
per aigua gelada i reservarem.
Mentrestant,
posarem l’orxata en una olla amb lo trosset de pell de llimona i la canyella.
Quan comence a bullir, afegirem l’arròs i ho courem uns 30 minuts a foc baix.
Apagarem lo
foc i dixarem reposar uns 5 minuts més.
Traurem la
pell de llimona i la canyella i servirem en recipients individuals o bé ho guardarem
tot junt a la nevera quan estigue gelat un mínim de dues hores abans de minjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada