Gambes
Oli
Per a
marinar:
¼ c sal
Pebre
1c sake
Per a la
salsa:
1 trosset
gingebre
2 dents d’all
½ ceba
2c farina d’arròs
1c oli de
sèsam
2c sucre
morè
3c chilli paste
2c ketchup
120ml aigua
1c sake
Preparació:
Pelem les
gambes i los hi traiem lo budell. Les barregem bé en los ingredients per a
marinar i les posem a la nevera mínim una hora.
Arribat l’hora
de cuinar posem un xorret d’oli a la paella i marquem les gambes. Si les aneu
col·locant caragolades un cop cuites quedarà com ho fan els japonesos.
Preparem la
salsa. Pelem, rentem i trossegem la ceba ben menuda, lo gingebre i l’all. Ho
sofregim. A continuació afegim la Chilli paste (si no ne teniu, trinxeu una
pesteta) i lo ketchup.
Quan estigue
doradet afegim l’aigua, lo sucre i lo sake.
Afegim les
gambes i les coem en la salsa.
Al final de la cocció tirem una mica d’oli de
sèsam i la farina d’arròs per espessar una mica la salsa.
Ho servim
acompanyat d’arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada