11/5/15

Ebi Chilli * Japó



Ingredients:

Gambes

Oli



Per a marinar:

¼ c sal

Pebre

1c sake



Per a la salsa:

1 trosset gingebre

2 dents d’all

½ ceba

2c farina d’arròs

1c oli de sèsam

2c sucre morè

3c chilli paste

2c ketchup

120ml aigua

1c sake



Preparació:

Pelem les gambes i los hi traiem lo budell. Les barregem bé en los ingredients per a marinar i les posem a la nevera mínim una hora.





Arribat l’hora de cuinar posem un xorret d’oli a la paella i marquem les gambes. Si les aneu col·locant caragolades un cop cuites quedarà com ho fan els japonesos.





Preparem la salsa. Pelem, rentem i trossegem la ceba ben menuda, lo gingebre i l’all. Ho sofregim. A continuació afegim la Chilli paste (si no ne teniu, trinxeu una pesteta) i  lo ketchup.



Quan estigue doradet afegim l’aigua, lo sucre i lo sake.

Afegim les gambes i les coem en la salsa. 




Al final de la cocció tirem una mica d’oli de sèsam i la farina d’arròs per espessar una mica la salsa.





Ho servim acompanyat d’arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada