Ja sabeu que los hummus m’encanten! I és una manera molt fàcil de minjar llegum que a tothom agrada, pots fer mil combinacions i acompanyar també los teus plats.
Amb aquesta recepta participo al repte #HummusInternationalDay.
I aquí la recepta de l’hummus a la meua manera:
Ingredients:
400g cigrons cuits
2 dents d’all
15 aulives negres d’Aragó
1c tahina
sal
pebre negre
suc 1/2 llimona
1c comí
pebre roig
pebre roig picant
oli d’auliva
Preparació:
Pelem les dents d’all i escorrem bé los cigrons.
Posem a una paella un bon xorro d’oli. Afegim lo comí i les dents d’all. Saltegem fins que lo comí comence a petar i l’all se dore una mica.
A continuació afegim los cigrons i saltegem un parell de minuts. Apaguem lo foc i dixem gelar.
Sempre m’agrada passar los cigrons per la paella quan són de conserva.
Traiem los pinyols de les aulives.
A un pot posem lo saltejat de cigrons, lo suc de la llimona, la tahina, un bon xorro d’oli, les espècies al gust i les aulives. Ho triturem tot. Si veieu que queda molt espès, aneu afegint oli fins aconseguir la textura desitjada. O si voleu fer una versió una mica més lleugera, també poeu afegir una mica d’aigua. Al gust.
Servim en un xorret d’oli per damunt, unes aulives i l’acompanyem d’allò que vulguem per a sucar. En aquest cas he pelat unes pastanagues i tallat a tires i unes Quelis fetes amb oli d’auliva.
A gaudir!
I si voleu vore més receptes d’hummus o amb hummus, pel bloc teniu:
Hummus de pèsols i hummus de remolatxa
Confit garlic hummus with grilled mushroom
Moniato en hummus i xips de kale
Tortillas en hummus d’alvocat en feta i primentó
Ah! I no dixeu de visitar les creacions d’altres cuinetes: Reto International Day Hummus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada