17/4/25

Orzo en gambes i feta

 


Una recepta d’un dels meus chefs preferits, Ottolenghi.

Ingredients:

300g orzo de cigrons

200g gambes pelades

150g formatge feta

3 dents d’all

1 tros de gingebre

2 pestetes

4 tomaques en conserva

300ml caldo de verdura

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Desfem lo feta en els mans i lo barregem bé a un bol en una pesteta trinxada, una mica de pebre i oli. Ho dixem marinar.

Tallem les tomaques a trossets ben menuts o les triturem, al gust.

Pelem lo gingebre i lo ratllem.

Trinxem la pesteta.

A una cassola posem un xorro d’oli i saltegem l’orzo. Lo traiem d ela cassola i reservem.

A la mateixa cassola fiquem un bon xorro d’oli, les dents d’all, lo gingebre i la pesteta. Saltegem bé. Afegim la tomaca i sofregim.

A continuació hi posem lo caldo de verdura i bullim uns 10 minuts. Hi posem l’orzo i les gambes. Salpebrem. Ho cuinem tot junt fins que veiem que l’orzo ja gairebé està fet.


Hi posem la mitat del feta i remenem bé. Dixem reposar un parell de minuts, repartim lo feta que mos quedava pel damunt i servim acabat de fer.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada