Una recepta d’un dels meus chefs preferits, Ottolenghi.
Ingredients:
300g orzo de cigrons
200g gambes pelades
150g formatge feta
3 dents d’all
1 tros de gingebre
2 pestetes
4 tomaques en conserva
300ml caldo de verdura
Oli d’auliva
Sal
Pebre negre
Preparació:
Desfem lo feta en els mans i lo barregem bé a un bol en una pesteta trinxada,
una mica de pebre i oli. Ho dixem marinar.
Tallem les tomaques a trossets ben menuts o les triturem, al gust.
Pelem lo gingebre i lo ratllem.
Trinxem la pesteta.
A una cassola posem un xorro d’oli i saltegem l’orzo. Lo traiem d ela
cassola i reservem.
A la mateixa cassola fiquem un bon xorro d’oli, les dents d’all, lo gingebre
i la pesteta. Saltegem bé. Afegim la tomaca i sofregim.
A continuació hi posem lo caldo de verdura i bullim uns 10 minuts. Hi posem
l’orzo i les gambes. Salpebrem. Ho cuinem tot junt fins que veiem que l’orzo ja
gairebé està fet.
Hi posem la mitat del feta i remenem bé. Dixem reposar un parell de minuts,
repartim lo feta que mos quedava pel damunt i servim acabat de fer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada