19/10/24

Bisque de llangostins i gambes

 

El repte #InternationaDay d’aques mes mos proposa fer una «bisque», que és bàsicament una sopa o crema (com li vulgueu dir) amb base de marisc d’orígen francès. I com que a la zona que visc, tinc lo plaer de gaudir de producte fresc i de bona qualitat, m’he decidit a fer-la en unes gambes i llangostins. Del mar a la taula, sense que los haiguen afegit res i poder aprofiar-ho tot.

La recepta, com que és francesa, l’he tret de la App de la Magimix Cook Expert i l’he adaptat a les necessitats de casa i al producte que tenia. Podeu consultar-la aquí.


Ingredients:

8 llangostins

12 gambes

2 pastanagues

2 porros

1 dent d’all

2 cebes ( si teniu escalunyes, millor)

1l d’aigua

200ml llet vegetal (jo he utilitzat soja)

1C midó de panís

sal

pebre negre

oli d’auliva


Preparació:

Pelem les gambes i los llangostins.



Posem les crostes a la olla inox de la Magimix Cook Expert.

Pelem els pastanagues, l’all, les cebes i los porros. Ho fem a trossos i ho posem a l’olla inox. Afegim un xorret d’oli i programem: COCCIÓN/DORAR.

Un cop haigue acabat, afegim l’aigua i programem: EXPERTO 30min. 100º.

Si no teniu la Magimix Cook Expert, ho sofregiu a una olla normal tot remenant de tant en tant i després ho poseu a bullir.

Mentrestant a una paella, saltegem les gambes i los llangostins en un xorret d’oli.



Una vegada tinguem lo fumet fet ho triturem. Programem: EXPERTO 1 min v18.

Ho colem bé i tornem a posar lo fumet a la olla inox. Ara desfarem lo midó de panís en una tasseta de café i l’afegirem. També la crema vegetal (reservarem una mica per decorar els plats) i salpebrarem.


Programarem: COCCIÓN/SOPA CREMOSA 15min.

Si ho feu en olla normal, porteu a bullir la crema tot remenant fins que s’espesixque.

Servim la crema en bols, posem 2 llangostins i 3 gambes a cada bol i una mica de crema vegetal.

A casa mos agrada calenteta, però també se pot servir gelada i en les variacions de marisc que vulgueu. Bon appétit!

I si voleu gaudir d’unes cremes fantàstiques, no dixeu de visitar totes les que han preparat per al #BisqueInternationaDay.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada