30/11/22

Borranyes (sense gluten)

 


O borraines... la recepta de sempre de la iaia versionada.

Quan fa fred surten les borranyes, i és un record de casa que sempre tinc present. Lo dia de Nadal tampoc falten a taula!

Com ja sabeu, les receptes de les iaies sempre són a ull i lo que entre, així que no poso mesures perquè jo també les faig així. Tot dependrà de la quantitat de borranyes que tingueu.

 

Ingredients:

Borranyes

1 ou*

Farina d’arròs integral

Anís (beguda alcohòlica)

Aigua

Oli d’auliva

Mel

 

*Podeu fer la versió vegana substituint l’ou per lli arremullat i mòlt.

 

Preparació:

Netegem bé les borranyes amb compte i les eixuguem.

Preparem la massa tot batent l’ou, afegint un xorret d’anís. Posem la farina d’arròs i anem remenant fins que tinguem una massa fluida, no espessa. Podem corregir amb una mica d’aigua segons necessitat.

Posem al foc una paella en abundant oli.

Arrebossem bé les borranyes i les anem fregint amb compte.


Les anem traient i posant damunt d’un plat en paper de cuina per a treure l’excés d’oli.

Si vos agraden dolcetes, desfem una miqueta de mel a la paella i la repartim per damunt.

Com millor estan es acabades de fer una mica calentetes.

Vatros ne feu a casa?

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada